Abone Ol

Toplu sünnette çocuğun pipisini yaktılar

Batman’ın Kozluk İlçesi’nde 4 yıl önce, toplu sünnet töreninde penisi yanan 5 yaşındaki M.Ç.’nin ailesinin Sağlık Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davasında Batman İdare Mahkemesi anne ve babaya 100’er bin, çocuğa ise 400 bin lira manevi tazminat ödenmesini...

Toplu sünnette çocuğun pipisini yaktılar

Kozluk’ta 2010 yılının Ağustos ayında yapılan toplu sünnet töreninde görevli doktor olmadığından bir sağlık teknisyeninin penisini yaktığı iddiasıyla M.Ç.’nin ailesi Sağlık Bakanlığı aleyhine toplam 2 milyon liralık tazminat davası açtı. Batman İdare Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı. Mahkeme, anne ve babaya 100’er bin, pesini yanan çocuğa da 400 bin lira tazminat ödenmesine kararlaştırdı.

BİR DE MADDİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAKLAR

Ailenin avukatı Orhan Acar, 500 bini maddi olmak üzere Bakanlığa toplam 2 milyon liralık dava açıldığını belirterek şöyle dedi:

"Batman İdare Mahkemesi’nin kararını Danıştay’a gönderdik. Danıştay’ın büyük olasılıkla dosyayı bozmasını bekliyoruz. Bakanlık ilk etapta aileye 600 bin liralık manevi tazminat verdi. Dosyanın bozulmasıyla Bakanlığa bu kez maddi tazminat açacağız. Ayrıca toplu sünnet töreninde bulunmayan görevli doktor hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Toplu sünnetteki bir olayın vahametini mahkemede de anlattık."