Abone Ol

TOKİ Arsa Başvurusu Nasıl Yapılır, Başvuru Şartları Neler?

Başvuruların açılmasının ardından TOKİ arsa başvurusu gündem oldu. Vatandaşlar, TOKİ arsa başvurusu hakkında detayları merak etti. Peki, TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? İşte, TOKİ arsa başvurusu hakkında detaylar

TOKİ Arsa Başvurusu Nasıl Yapılır, Başvuru Şartları Neler?

Sosyal konut projesi vatandaşlara ev, arsa ve iş yeri sahibi olma avantajı sağlayan TOKİ projesi ile ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. TOKİ Sosyal Konut hamlesi ''İlk Evim İlk İşyerim'' projesi başvuruları 10 Ekim Pazartesi günü başladı. Başvuruların açılmasının ardından TOKİ arsa başvurusu gündem oldu. Vatandaşlar, TOKİ arsa başvurusu ile ilgili bilgileri araştırmaya başladı. ''TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?'' merak edildi. Peki, TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? İşte, 2022 TOKİ arsa başvurusu ve şartları hakkında merak edilen detaylar:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ Altındağ Cinderesi Kentsel Dönüşüm Kura Çekiliş Töreni'ne katıldı. Bakan Kurum, AKP Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi günü sosyal konut arsa başvurularının detaylarını açıklayacağını ifade etti.

Bakan Kurum, "İlk etapta şu an Ankara’mız için 36 bin konut yapılabilecek arsayı çalıştı arkadaşlarımız. İnşallah yarın rakamları netleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız pazartesi günü hemşirelerimizle tüm milletimize paylaşıyor olacak. 20 yılda bir asra bedel eseri, hizmeti, dev yatırımları sizlerin teveccühüyle gerçekleştirdik. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 'Türkiye Yüzyılı' başlıyor" ifadelerini kullandı.

TOKİ arsa başvurusu ne zaman bitiyor?

TOKİ ''İlk Evim İlk İşyerim'' projesi kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular alınacak. TOKİ arsa başvuruları 10 Ekim Pazartesi günü başlayacak. İlk Evim Arsa başvuruları 7 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek.

TOKİ arsa başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

Açıklamalara göre, TOKİ arsa başvuruları, 10 Ekim 2022 - 7 Kasım 2022 tarihleri arasında Ziraat Bankası Şubelerinden gerçekleştirilecek.

TOKİ arsa ödemeleri nasıl olacak?

Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz olarak ödenecek. Arsa tahsisi yapıldıktan sonra, 1/10 arsa tahsis bedeli peşinatı ödenecek, noter taahhütnamesi imzalanarak arsa tahsis bedelinin geriye kalan 9 taksitin 9 yılda 9 eşit taksite bölünecek.

Tahsis sahibi peşinat tutarı yatırıldıktan 1 yıl sonra başlamak üzere, taksitler aylık ya da yıllık eşit taksitler halinde ödeyebilecek. Ancak sözleşme aşamasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilebiliyor.

Hangi illerde yapılacak?

İlk evim ilk iş yerim proje kapsamında 1 milyon arsa 10 bin iş yeri için başvurular alınacak. 

Ankara'da bin, İzmir'de 700, Bursa, Konya, Adana, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa'da 500, Diyarbakır ve Kocaeli'de 450, Eskişehir, Kayseri ve Manisa'da 350, Mersin, Denizli ve Balıkesir'de 300, Van, Erzurum, Trabzon, Tekirdağ'da 250, Afyonkarahisar, Aksaray, Isparta, Çorum, Ordu, Sivas'ta 200, Şırnak'ta 150 ve Kastamonu'da ise 100 adet inşa edilecek.