Abone Ol

TKDF Başkanı Canan Güllü: Bu Kadar Çok Kadın Öldürülüyorsa Ülkede Ciddi Sorun Var

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Canan Güllü, “Kadına yönelik şiddet önlenebilir” sloganıyla Acil Yardım Hattı İş Birliği Protokolü’ne imza attı.

Bu Kadar Çok Kadın Öldürülüyorsa Ülkede Ciddi Sorun Var

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Canan Güllü, “Kadına yönelik şiddet önlenebilir” sloganıyla Acil Yardım Hattı İş Birliği Protokolü’ne imza attı.

Protokolle; Adalar Belediyesi çalışanları ve ilçede yaşayan kadınlar, şiddet ve istismar vakalarında, TKDF tarafından kurulan “0212) 656 96 96” Acil Yardım Hattı’nı arayarak hukuki, psikolojik ve sosyal destek mekanizmalarına kolaylıkla ulaşabilecek.
Adalar Belediyesi Meclis Salonunda bugün yapılan imza töreni ve söyleşi etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Erdem Gül, ülkemizde artarak devam eden kadın cinayetlerine dikkat çekti. Kadınların ağır bedeller ödediğini ancak her türlü baskı ve engellemelere rağmen eşitlik ve özgürlük mücadelelerini büyüttüklerinin altını çizen Başkan Gül, kadına yönelik şiddeti durdurmak için herkese büyük sorumluluk düştüğünü vemzaladıkları Acil Yardım Hattı İş Birliği Protokolü’nün de bu anlamda oldukça değerli olduğunu söyledi.

“ŞİDDETSİZ BİR ORTAM İÇİN…

8 Mart'ın tarihsel önemine dikkat çekerek konuşmasına başlayan TKDF Başkanı Canan Güllü O günden bugüne süren bir mücadele var. Kadınlar haklarını söke söke ldılar dedi.Türkiye'de kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının devam ettiğine dikkat çeken Güllü, 2008’den bu yana 3740 kadının öldürüldüğünü kaydetti. “Bu kadar çok kadın öldürülüyorsa, bu ülkede çok ciddi sorunlar var demektir. Türkiye’de şu an kadın politikasızlığı hüküm sürüyor ve kadını birey görmeyen zihniyetin egemenlik alanı genişledi” dedi ve ekledi:“Adalar’daki kadınların şiddetsiz bir ortamda yaşaması, çocukların istismardan uzak ortamda yaşayabilmesi ve yerelden politika üretmek adına Adalar Belediyesi ile bu iş birliğini yapıyoruz.”

Adalar Kent Konseyi Başkanı İskender Özturanlı moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşinin bir konuğu da Derin Yoksulluk Ağı’nın Kurucusu Hacer Foggo idi. Uzaktan bağlantı ile Adalılarla buluşan Foggo, kadın yoksulluğunu daha çok konuşmak gerektiğinin altını çizdi.