Abone Ol

Titan Saadet Zinciri’nin kurucusu Kenan Şeranoğlu yıllar sonra ortaya çıktı! tv100’den çok konuşulacak röportaj

Türkiye onu 23 yıl önce Titan Saadet Zinciri ile tanıdı. 16 bin kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 10 sene cezaevinde kaldı. Bir otelde şaşaalı doğum günü partisiyle tüm Türkiye’nin tanıdığı Kenan Şeranoğlu şimdilerde ise emekli maaşı ile geçiniyor…

Titan Saadet Zinciri’nin kurucusu Kenan Şeranoğlu yıllar sonra ortaya çıktı! tv100’den çok konuşulac

Türkiye onu 23 yıl önce Titan Saadet Zinciri ile tanıdı. 16 bin kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 10 sene cezaevinde kaldı. Bir otelde şaşaalı doğum günü partisiyle tüm Türkiye’nin tanıdığı Kenan Şeranoğlu şimdilerde ise emekli maaşı ile geçiniyor… O günlerden geriyeyse bir tek ceketi kaldı. Kenan Şeranoğlu tv100’den Devrim Tosunoğlu’na konuştu.

Kısa sürede yüksek kar vaadiyle dolandırıcılara birikimlerini kaptıran on binlerce mağdurun yer aldığı dosyalar, Çiftlik bank, fenomen vurgunları ve yakın zamanda fon vurgunu olaylarıyla gündemi sıkça meşgul ediyor. Bütün yaşanan olaylarda ise akıllara 23 yıl önceki Titan Saadet Zinciri vakası ve Kenan Şeranoğlu ismi geliyor.

Türkiye’nin ismini şaşaalı bir doğum günü partisiyle tanıdığı dönemin vergi rekortmenleri arasında yer alan ve 1999 yılında 16 bin kişiyi dolandırdığı iddiasıyla 10 sene cezaevinde kalan Kenan Şeranoğlu şimdilerde emekli maaşıyla geçimini sağlıyor. Şeranoğlu yıllar sonra tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu’na çok konuşulacak bir röportaj verdi.

“ALMANYA’DAN, EMEKLİ OLMAK İÇİN TÜRKİYE’YE DÖNÜP TİTAN ZİNCİRİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIM”

Kenan Şeranoğlu emekli olmak için Almanya’dan Türkiye’ye döndüğünü ve Titan CEO’ları tarafından Türkiye’de bu sistemi kurması için tarafına baskı yapıldığını ve bunun üzerine bu sistemi kurmak için çalışmalara başladığını söyleyerek, “Ben 1 seneye yakın süre araştırdım yapabilir miyim diye. Çok büyük paralar kendi cebimden harcadım ve büyük danışmanlara gidip bilgi aldım. Hepsi de Türkiye’de bunun resmi bir yasağı olmadığını ve kanunen hiçbir engelin olmadığını söyledi. Sonra ise 29 Ocak 1997’de Ticaret Sicil Gazetesi’nde bire bir ne yapacağımı anlattım ve bütün izinleri alıp faaliyete başladım.” dedi.


“ÜYELERDEN SATIŞ PAZARLAMA VE NETWORK MARKETİNG EĞİTİMİ İÇİN PARA ALDIK”

Kısa sürede çok sayıda üye toplayan Titan Zinciri’ni nasıl elde ettiğine ilişkin Şeranoğlu, “Titanda biz satış ve pazarlama ile network eğitimi hakkında bilgi veriyorduk. Bu kursu almak için üye oluyordunuz ve eğer bu eğitimlerde fayda gördüyseniz başkalarına da tavsiye ettiğinizde ödediğiniz paradan pay alıyordunuz. Yani sistem ben para verdim para alayım diye işlemiyordu.” şeklinde konuştu. 

Titan Zinciri’nin bütünüyle yasal olduğunu söyleyen Şeranoğlu bu sistemin bir ‘tavsiye pazarlama’ olduğunu ifade ederek, “Titan tabi ki yasaldı, benim vergi kaçırma şansım yoktu çünkü insanlardan para kazanıyordum. Her gelen üyeden para aldığım için para ödememek için o insanı yok etmem gerekiyordu böyle bir ihtimal de yoktu.” dedi.


VERGİ REKORTMENLERİ ARASINA GİRDİ

Titan ile kısa süre içerisinde binlerce üye sayısına ulaşan ve gitgide büyüyen para havuzuyla kısa sürede vergi rekortmenleri arasına giren Kenan Şeranoğlu Türkiye genelinde 56. vergi rekortmeni oldu.

ÇOK KONUŞULAN O DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ…

Şeranoğlu basının da dikkatini çeken o doğum günü partisine ilişkin de “Sürekli beni müdürlerimiz menajerlerimiz arıyorlardı, abi sana çok güzel bir parti hazırladık sen de gel, diye. Arkadaşlar bensiz eğlenin ben varmış gibi çok yorgunum ben olmak istemiyorum dedim ama sonunda ısrarların üzerine doğum günü partisine gittim.


“BANA YAPILAN SÜRPRİZ HAYATIMIN SONU OLDU”

Şeranoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Gözümü bağladılar ve sürpriz için yukarı çıktık, bir gözümü açtım 40 tane kamera… Samuray kılıcı hediye edildi, pasta kesildi, benim girip çıkmam 15 dakikadır. Bana yapılan bu sürpriz hayatımın sonu oldu.”

 

“CEZAEVİNDE 80 KİLO VERDİM”

“Tüm mal varlıklarıma el koyuldu. Hapse girdim ve cezaevinde 162 kiloya kadar çıktım. Çıkmama daha 6 sene vardı, çıkana kadar 250 kilo olurdum herhalde diye düşündüm. Çok ciddi sağlık sorunlarım vardı.

Cezaevi sürecinde bir ameliyat oldum, mideme kelepçe takıldı. 80 kilo verdim. Şu an 80 kiloyum.”

BİR TEK ‘O CEKETİ’ KALDI

O şaşaalı günlerinden geriye Şeranoğlu’nun yalnızca meşhur ceketi kaldı. Şeranoğlu, “Ben Türkiye vergi rekortmeni seçildim. Çankaya köşküne plaket almaya davet edildiğim gün tutuklandım. Arayıp herkese vergi rekortmeniyim diye hava atıyordum, mutluluğum kursağımda kaldı, o gün tutuklandım.” dedi.

 

“HİÇ KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDİM”

Sistemlerinde hiç kimseyi mağdur etmediklerini ve kendisinde kimsenin parasının kalmadığını söyleyen Kenan Şeranoğlu, “Benim bir tek şahsa borcum olma ihtimalim yok. Titan veya kendi şahsım adına vaad ettiğim her şeyi dört dörtlük yerine getirdim, hiçbir şekilde kimseye geç veya eksik ödemem olmamıştır.” şeklinde konuştu.

“SİSTEMİMİZ PONZİ DEĞİLDİ”

Şeranoğlu, Ponzi sistemi ve ‘Titan Saadet Zinciri’nin aynı olmadığını ifade ederek her şeyin kayıtlı olduğunu söyledi ve “Charles Ponzi değersiz pulları değerli gibi gösterip paha biçilmez paralarla insanları kandırırdı. Olmayan bir şeyi varmış gibi göstererek… Ben böyle bir şey yapmadım ki. Ben bir sistem tanıttım ve bu sistemde yaptığım şeyi anlattım.” cümlelerini kullandı.

“İŞLEMEDİĞİM BİR SUÇ İÇİN CEZA YATMAM AĞRIMA GİTTİ”

Ortada bir suç olmadığını ve suçsuz yere ceza yattığını iddia eden Şeranoğlu, “İnanın bana bir cinayetten yatsaydım bu kadar ağrıma gitmezdi. Fakat asla yapmadığım bir şeyden… Dolandırıcılık o kadar adi bir şey ki ve size dolandırıcı deniyor, hala bunun acısını çekiyorum. İşlemediğimiz bir suç için ceza yattık ve bu geçmeyecek.” dedi.

 

“7 BİN 500 LİRA EMEKLİ MAAŞIMLA GEÇİNİYORUM”

Cezaevinden çıkmasının ardından lüks arabaları, maddi birikimleri, hiçbir şeyi olmayan Şeranoğlu, “Şu an en düşükten, 7 bin 500 TL’den emekliyim, çok daha fazla bir şey olması mümkün değil zaten ayakta kalmaya çalışıyorum, o da çok zor. Ben Titan’da yalnızca işimi paramı kaybetmedin, bin itibarımı kaybettim. Annemi, eşimi kaybettim, biz boşandık adımı kaybettim, sonra da bir daha iflah olamadık.” şeklinde konuştu.

“YENİ BİR HAYATA BAŞLAMAK İSTİYORUM AMA BU FIRSAT TANINMIYOR”

Yaptığı işin kefaretini fazlasıyla ödediğini söyleyen Şeranoğlu, yeni bir hayata başlamak istediğini ancak bu fırsatın tanınmadığını ifade ederek, “Ben yeni, normal bir şekilde hayatıma devam etmek istiyorum. Tekrar bir iş kurmak veya bir yerde çalışmak istiyorum. Ama bu fırsat maalesef bana tanınmıyor.” cümleleriyle sözlerini tamamladı.