Abone Ol

Timur Savcı: 3 Yıldır Ünlü Starların Dizileri Tutmadı

KRT’de gazeteci Aslı Atasoy’un hazırladığı İdea programına konuşan Timur Savcı televizyon sektörüne dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Timur Savcı: 3 Yıldır Ünlü Starların Dizileri Tutmadı

Başarılı yapımcı Timur Savcı, bugün piyasada isim olmuş oyuncuların pek çoğunun ilk işlerinin kendi yapımları olduğunu belirterek: “Bugün piyasada jön olmuş oyuncuların herhalde %60'nın ilk işlerini ben vermişimdir. Şimdi isim isim onlarca sayabilirim. Çünkü bizim bir yol haritamız, bir senaryomuz, bir hikayemiz ve bir karakterimiz var. O karakterin hakkını kim çok iyi verecekse zaten o iş öyle güzel oluyor” dedi.

Dizinin başarısı için ünlü isim şart değil

Savcı, dizilerdeki star isimlerin izleyici gözündeki kredisinin artı bir kredi olduğunu ama bunun en fazla 30 dakika olduğunu söyleyerek: “Meşhur birini kullandığınızda; seyircinin ilk gelişi ve işe güven yaratması için bir artı kredi vermiş oluyor ama bu artı kredi inanın bana yarım saat. Eğer orada doğru hikaye, doğru işi bulmadığında basıp gidiyor” diyerek ünlü isimlerin garanti yaratmadığının altını çizdi.

Üç senedir starların işi tutmadı

Üç senedir starların işlerinin tutmadığını ifade eden Timur Savcı; “Hep star olmayan ve yine iyi oyunculardan oluşan, öyle meşhur olmamış oyuncuların televizyondaki işleri tuttu. Bu bize şunu gösteriyor; aslında dünyayı örnek almamız lazım” diyerek dünyadaki gibi karaktere uygun ve karakterin hakkını verecek oyuncunun öne çıkması gerektiğini söyledi.


Ünlü isimlerden gol yedik

Timur Savcı, geçmişte çok büyük işlerde, kanal ısrar ettiği için çok meşhur insanları kullandığını belirterek: “Bana çok ısrar ettikleri için belki haklı çıkarlar falan durumunda yediğimiz goller de oldu” dedi.


En büyük sorun oyuncular ve menajerleri

Timur Savcı, sektörün zorlukları üzerine yöneltilen soru üzerine “Sektördeki en büyük sorunumuz oyuncular ve menajerleri. Herkes kendi işini yapsa çok güzel olacak. Yazar sadece yazarlığıyla uğraşsa, yönetmenle uğraşmasa; yönetmen yazarla uğraşmasa, oyuncu sadece oyunculuğuna ve karakterine hayat vermeyle uğraşsa, başka bir oyuncunun karakteriyle uğraşmasa, başka bir oyuncu daha çok yazıldı mı, az yazıldı mı bununla uğraşmasa. Mesela başka bir oyuncuyu kıskanmasa, işte ezberini güzel yapsa, örnek olabilecek karakteri için gidip çalışsa, biz de bu sorumlulukta olan oyuncu sayısı çok az maalesef. Çok sevdiğim yaptığı işe saygı duyduğum oyuncular var ama sayısı çok az” diye konuştu.

Menajerler fatura yatırıyor

Oyuncu menajerlerinin oyuncuların asistanı gibi olduğunu belirten Timur Savcı; “Menajer elektrik parasını yatırıyor, evine bir şey lazımsa onu alıyor. Olaylar böyle Türkiye'de” dedi.

Timur Savcı, sektördeki kaprisli oyuncularla çalışmadıklarını söyleyerek: “Bu saatten sonra kapris yapacak kişiyle benim yollarım birleşemez. Benim duruşum nettir, ben bir tek yönetmen değiştirmiyorum ben oyuncu da değiştiriyorum. Başrol oyuncusu da dahil buna” diyerek konuya açıklık getirdi.