Abone Ol

TikTok'ta canlı yayın açtığı gerekçesiyle annesini pompalı tüfekle vurdu!

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinde 6 Eylül günü annesi H.T.’yi Tiktok’ta yaptığı paylaşımlar nedeniyle pompalı tüfekle vurup ağır yaralayıp tutuklanan 16 yaşındaki Y.T ile babası İ. T. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

TikTok'ta canlı yayın açtığı gerekçesiyle annesini pompalı tüfekle vurdu!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Y.T’nin annesini vurmak için Adana’dan akıl almaz bir senaryo ile gelerek babasıyla yaptığı sinsi planı hayata geçirdiği, bunun tedavisi tamamlanan annesinin ifadesiyle ortaya çıktığı belirtildi.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre annesini vurduktan sonra tüfeğiyle polise gidip teslim olan Y.T tutuklanırken anne H. T. polise verdiği ifadesinde şöyle dedi:

 “Oğlum boşandığım eşim İlyas ile Adana’da yaşıyordu. Bir ay önce oğlum aradı ve babasının kendisine şiddet uygulandığını, sürekli döverek hakaret ettiği için yanıma gelmek istediğini söyledi. Ben de yol parası gönderip ‘gel’ dedim. Ama oğlum gelmedi. İki gün sonra tekrar aradı ve babasının şiddetine dayanamadığını belirterek bu defa kesin geleceğini söyledi. Ona otobüs bileti aldım ve kendisini karşıladım. Sarılıp ağladık. Sonra babaannesi ve halasının beynini yıkadıklarını, kendisini kışkırttıklarını anlattı. Ben ne olduğunu sorunca ‘Evde konuşuruz’ dedi. Elinde bir de valizi vardı. Birlikte eve geldik. Ben kapıyı açmaya çalışırken oğlum 2-3 basamak geride duruyordu. Bu sırada bir doldur boşalt sesi duydum. Dönüp baktığımda oğlumun elinde tüfek vardı. Valizden çıkardığı tüfekle beş el ateş edip kaçtı. Oğlumu azmettiren eski eşimdir, şikayetçiyim.”

"Tiktok’ta yayın yapıyor, babamı aldatıyordu"
Annesini vuran Y.T, anne ve babasının dört yıl önce boşandıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Annem babamı başkalarıyla aldatıyordu. Telefonunun şifresini kırıp onu arayan kişileri aradım, durumdan çok şüphelendim ve şüphelerimde haklı çıktım. Olaydan iki ay önce annemin Tiktok hesabı olduğunu gördüm. Annemin farklı bir isimle hesap açtığını, el ve ayaklarının ojeli olduğunu gördüm. Canlı yayınlar yapıyordu. Üç bin takipçisi vardı. Canlı yayında hiç kadın yoktu, hepsi erkekti. Anneme taciz içerikli cümleler kullanıyorlardı, annem ise sessiz kalıyordu. Arkadaşlarım bu videoları görünce ben de dayanamadım ve biriktirdiğim harçlığımla Suriyeli birinden silah alıp Diyarbakır’a geldim. Amacım öldürmek değildi. Annemle konuşmaktı. Ayaklarına doğru dört el ateş ettim. Diyarbakır’a geliş biletimi de annem almıştı. Babam beni azmettirmedi, olaydan haberi yoktur. Ne yaptıysam utandığım ve namusum için yaptım. Amacım annemi uyarmaktı.”

ATK raporunda ise kadının vücudunda hayatını tehlikeye sokacak şekilde kemik kırıkları ve basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek derecede yaralanmalar olduğu bildirildi.

Annesiyle kalma bahanesiyle öldürme planı yaptı
İddianamede Y.T’nin babasının azmettirmesiyle annesini öldürme kastıyla plan yaparak Diyarbakır’a geldiği, ardından da annesiyle birlikte kalma bahanesiyle birlikte eve gittikleri sırada kapıyı açmaya çalışan annesinin arkasında durup silahını ateşlediği için kendisini azmettiren babası İlyas ile birlikte cezalandırılması istendi.

Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan baba oğlunu azmettirmediğini belirterek suçlamaları kabul etmedi. Annesini vuran Y.T ise “Annemin Tiktok yayınları gece 02.50’de başlayıp sabah 05.00’e kadar sürüyordu. Yayınlarda anneme erkekler cinsel içerikli sözler söylüyordu. Annem ise gülüyor tepki vermiyordu, ben de buna çok öfkelendim. Babama anlattım o ‘Ne var bunda’ dedi, ama içeriğini söylemedim” dedi.

Mahkeme Y.T’nin tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı erteledi.