Abone Ol

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Kendi Bakanlığına Mal Sattı İddiası

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait bir şirketin yine Ticaret Bakanlığı'na 9 milyon TL değerinde dezenfektan sattığı iddia edildi. Aradan 24 saat geçmesine rağmen Bakan Pekcan'dan açıklama gelmedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Kendi Bakanlığına Mal Sattı İddiası

OdaTV'nin yayınladığı belgelere göre, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait bir şirketin yine Ticaret Bakanlığı'na 9 milyon TL değerinde dezenfektan sattığı iddia edildi. 24 saat geçmesine rağmen iddialara yanıt vermeyen Bakan Pekcan, muhalefetin de gündemine girdi.

OdaTV'nin yayınladığı belgelerden biri, Ticaret Baknalığı'na bağlı Türkiye İhracatçılar meclisine kesilen dezenfektan faturası oldu. Firmanın yönetim kurulu başkanı ise Ticaret Bakanı Pekcan'ın eşi Hasan Pekcan olduğu ortaya çıktı. Yayınlanan faturaya göre, firma bir adet 100 milimetre, bir adet 1 litre ve bir adet 5 litrelik dezanfektan satışı yapıldığı gözlemlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise çıkan iddialar hakkında, "Gerçekten inanılır gibi değil, gerçekten skandal." dedi.

OdaTV'nin yayınladığı ikinci belgede ise, Bakan Pekcan'ın eşinin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu firmanın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı birimlere farklı tutarlarda dezanfektan satışı yaptığı iddia edildi.

Bakanın eşi ile ortak olduğu firmaların bakanlığa yaptığı toplam satış, 9 milyon lirayı buldu.

İŞTE FOX HABER'DE YAYINLANAN O HABER

medyafaresi.com