Abone Ol

THY’nin yerli ve yabancı yolculara farklı standartlar uyguladığı iddiası olay oldu!

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısıyla yüreğimiz yanmıştı.Millet olarak bu saldırının acısını yaşadığımız anlarda, havaalanında çalışan taksicilerin yaptıkları ile şaşkına uğramıştık.Ve bir can sıkıcı haberde THY'den geldi!

THY yerli ve yabancı yolculara farklı mı davrandı?

Los Angeles’dan İstanbul’a bileti olan bir kadın yolcu, yaşanan terör saldırısından ötürü biletinin tarihini değiştirmek için Türk Hava Yolları’nı aradı fakat hiç beklemediği bir cevap aldı.
Kendisine önce biletin cezalı bir bilete dönüştüğü ve bu nedenle 250 dolar ödemesi gerektiği, sonrasındaysa bileti ceza ödeyerek bile değiştiremeyeceği söylendi.

THY’nin yerli ve yabancı yolculara farklı standartlar uyguladığı iddiası olay oldu! - Resim: 1

Fakat daha sonra İngilizce olan hatta bağlanıp, yabancı yolculara hizmet veren çağrı merkezi görevlisiyle konuşan kadın bambaşka bir cevap aldı ve bileti hemen istediği tarihe, hem de hiçbir ücret talep edilmeden ertelendi.

THY tarafından kendi internet sitelerinde yapılan açıklama

THY’nin yerli ve yabancı yolculara farklı standartlar uyguladığı iddiası olay oldu! - Resim: 2

Yapılan Açıklama Metni:
28 Haziran 2016 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen olay sebebiyle, 28 Haziran 2016 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 28 Haziran - 05 Temmuz 2016 tarihleri arasındaki İstanbul Atatürk/Sabiha Gökçen Havalimanı varışlı, çıkışlı ve aktarmalı tüm seferlerine kayıtlı yolcularımızın, 31 Temmuz 2016 tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla:

1) Rezervasyon ve güzergâh değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır.

2) İade talepleri:

a) Hiç kullanılmamış biletler ücretsiz iade yapılacaktır.

b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi ücretsiz yapılacaktır.

3) Bilet süresinin uzatılması:

Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 31 Temmuz 2016 (dâhil) tarihine kadar uzatılabilecektir.

4) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yollarının icra ettiği seferlerde geçerli olacaktır.

onedio