Abone Ol

Batman v Superman gişe rekoru kırdı

THY'nin ana sponsorluğunu yaptığı "Batman v Superman: Adaletin Şafağı" filmi, Türkiye’de ilk hafta sonunda 513 bin 873 kişi tarafından izlenerek, yabancı filmler arasında, 'tüm zamanlar en iyi Mart açılış rekoru'nu kırdı.

Batman v Superman gişe rekoru kırdı

Filmin yapımcısı Warner Bros. Pictures’tan verilen bilgiye göre, film aynı zamanda tüm dünyada 424.1 milyon dolar (yaklaşık 1 Milyar 187 milyon 480 bin TL ) hasılat ederek, tüm zamanların en yüksek Süper Kahraman Filmi açılış rekorunu kırdı. Gişe cirosu olarak film, tüm zamanların en yüksek dördüncü açılış hasılatını elde etti.

PASKALYA REKORU

Şirketin Dünya Pazarlama ve Dağıtım Başkanı Sue Kroll ve Dünya Dağıtım Başkanı Veronika Kwan Vandenberg, filmin Kuzey Amerika’da ve dünyada birçok rekorlar elde ettiğini belirtti. Bu yılın büyük ekrandaki en çok beklenen Süper Kahraman karşılaşması, Kuzey Amerika gişesinde vizyona girdiği hafta sonunda 170.1 Milyon Dolar ( yaklaşık 476 Milyon 280 Bin TL) hasılat elde ederek bu güne kadar en yüksek açılış yapan Warner Bros. Pictures filmi oldu.



Toplam 4 bin 424 noktada en geniş dağıtım ile vizyona giren film, Paskalya’nın başladığı Perşembe günü 27.7 Milyon Dolar (yaklaşık 77 Milyon 560 Bin TL) ile, bugüne kadarki en yüksek Paskalya Perşembe günü hasılatını elde etti.

40 BİN SİNEMA SALONUNDA GÖSTERİMDE

Batman v Superman gişe rekoru kırdı - Resim: 1Şeytanlar gökyüzünden gelir! Batman V Superman'e farklı bakış

ABD dışında, 66 ülkede 25 Mart’ta, 40 binden fazla sinema salonunda vizyona giren film, ilk hafta sonunda yaklaşık 254 Milyon Dolar (711 Milyon 200 Bin TL) hasılata ulaştı. Bu hasılat ile Çin’de (57.3 Milyon Dolar – 160 Milyon 440 Bin TL), Meksika’da ve Brezilya’da, tüm zamanların en yüksek açılışlarını gerçekleştirdi. Bu rakam ayrıca en son vizyona giren “Harry Potter” filminden sonra, ABD dışında bir Warner Bros. filminin ikinci en yüksek açılış rakamı.

ABD ve uluslararası toplamda, “Batman v Superman: Adaletin Şafağı”,  elde ettiği 424.1 Milyon Dolarlık hasılat ile, tüm zamanların en yüksek Mart ayı açılış rakamı, 2016 yılının en yüksek açılışı, en yüksek Paskalya hafta sonu açılışı ve tüm zamanların en yüksek açılışını elde eden DC Comics filmi oldu. Ayrıca film Zack Snyder’ın yönettiği filmler içinde, Ben Affleck filmleri ve Henry Cavill filmleri içinde de en yüksek hasılata ulaşan film.