Abone Ol

THY'de Huzur Hakkına yüzde 190 Zam Müjdesi

TÜRGEV Başkanı Fatmanur Altun'un da Yönetim Kurulu üyesi olduğu THY'de huzur hakkı, 8 bin 678 TL'den 25 bin TL'ye çıkartıldı.

THY'de Huzur Hakkına yüzde 190 Zam Müjdesi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun'un da 5 Mayıs 2018 tarihinden bu yana yönetim kurulu üyesi olduğu Türk Hava Yolları (THY) Anonim Ortaklığı Genel Kurulu 29 Mart Salı günü İstanbul'da yapıldı. Toplantıda THY Yönetim Kurulu üyelerine bu yıl ödenecek huzur hakkı ücretleri alınan kararla belli oldu.

Geçen yıl pandemiden kaynaklanan kesintiler sonrası 8 bin 678 Türk Lirası (TL) olarak ödenen huzur hakkı ücretinin bu yıl yaklaşık yüzde 190 artışla 25 bin TL'ye çıkartılması ve yılda dört kez ödenen ikramiye ücretinin de bu tutarda verilmesi kararlaştırıldı.

THY personeli ise yılbaşında yüzde 60 zam almış ancak bu zam bekleneni karşılamamıştı. Çünkü pandemi nedeniyle THY'de personel maaşları daha önce yüzde 50'ye varan oranlarda düşürülmüştü. Hava-İş Sendikası yüzde 100 zam talep ediyordu.

Personele zam gelirse, huzur hakkı da zamlanacak

THY Anonim Ortaklığı Genel Kurulu'nda aynı zamanda personel ücretlerine tekrar zam yapılması halinde tüm Yönetim Kurulu üyelerinin huzur haklarının personele yapılan zam ile aynı oranda artırılmasına da karar verildi.

Buna göre, THY'de her bir Yönetim Kurulu üyesi yılda toplam 400 bin TL'lik huzur hakkı geliri elde edecek. THY'nin huzur hakkı ödemesinde geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle kesinti yapılmış, yönetim kurulu üyelerine aylık 8 bin 678 TL ödemişti.

"Feragat ettim" demişti, 2021'de maaş almıştı

THY Yönetim Kurulu'nda İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Başkanı Fatmanur Altun'un da yer alması kamuda birden fazla maaş alan bürokrat ve AKP'li siyasetçileri gündeme getirmişti. Konu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in iddialarıyla tartışılmıştı.

CHP'li Özel, Altun Ailesi'nin evine beş maaş birden girdiğini, Fahrettin Altun'un da Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliği ile Manas Üniversitesi'nden de maaş aldığını öne sürmüştü. .

İddialar üzerine Altun Ailesi, Özgür Özel'le mahkemelik olurken Fatmanur Altun, 2020 yılında pandemi döneminde THY'deki maaşı için "Feragat ettim" demişti. Ancak mahkemeye verilen yanıtla Altun'un 2021 yılının başından itibaren maaşını almaya devam ettiği ortaya çıkmıştı.