Abone Ol

They Cloned Tyrone nasıl Netflix'in en beğenilen filmi oldu?

İlk kez uzun metrajlı film çeken Juel Taylor'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Tyrone'u Klonlamışlar, tesadüfen hükümetin kötü niyetli klonlama komplosunu keşfeden tuhaf bir üçlüyü konu alıyor. Kiefer Sutherland ve David Alan Grier'in de rol aldığı film, 14 Temmuz'da sınırlı sayıda sinemada gösterime girdikten sonra 21 Temmuz'dan itibaren Netflix'te yayımlanmaya başladı.

They Cloned Tyrone nasıl Netflix'in en beğenilen filmi oldu?

Netflix'in başrolde Jamie Foxx ve John Boyega'nın olduğu yeni bilimkurgu filmi Tyrone'u Klonlamışlar (They Cloned Tyrone), yayın platformuna şimdiye kadarki en iyi eleştirilerini kazandırdı.

Eleştirmenler filmin Netflix'in orijinal yapımlarına göre alışılmadık derecede iyi olduğunu söyledi. Üç başrol oyuncusundan övgüyle bahseden sinema yazarları, filmin komedi dozunu da başarılı buldu.

Yayın servislerinde korkunç filmlerin yer aldığı bu yazın ortasında yaratıcı ve esprili bir sürpriz.

Deadline'dan Todd McCarthy de filmden övgüyle bahsetti:

Dengeli ya da tam anlamıyla başarılı olmasa da Tyrone'u Klonladılar, bilimkurgu ve çağdaş politik unsurların karışımıyla kışkırtıcı, alışılmadık, cesur ve türde farklı ve beklenmedik bir şey olarak tamamen beğenildi.

IndieWire'dan Christian Zilko'ysa film eleştirisinde şu ifadeleri kullandı:

Başarılı oyuncu kadrosu Taylor'ın, Coen Kardeşlerin kariyerlerini oluşturdukları formülden yararlanmasına olanak tanıyor: Sevimli aptalların, çözme konusunda tamamen vasıfsız oldukları bir gizemi araştırmalarını izlemek her zaman çok eğlenceli.

Empire'dan Amon Warmann da filmi beğenenlerden biri. Warmann, Tyrone'u Klonlamışlar'la ilgili şöyle yazdı:

Söyleyecek sözü olan ama bunu yapmak için eğlenceden ödün vermeyen, üç harika performansla desteklenen, şık ve kahkahalarla güldüren bir film.

Guardian'dan Peter Bradshaw da filmle ilgili "Senarist Juel Taylor, kendi yazdığı senaryoyla ilk uzun metraj yönetmenlik denemesini yapıyor; tuhaf, biraz kararsız ama sevimli bir iş" diye yazdı.

Eleştirmenler, genellikle Netflix'in orijinal filmlerini beğenmiyor. Yayıncı kuruluşun tarihindeki en büyük film olan yıldızlarla dolu Kırmızı Bülten (Red Notice), eleştirmenler tarafından yerden yere vurulmuştu. Film, Rotten Tomatoes'ta 100 üzerinden sadece 36 puan alabilmişti.