Abone Ol

The Irishman Netflix kullanıcılarını ikiye böldü: Başyapıt mı? Sıkıcı mı?

Martin Scorsese bu yıl sinemaseverlere hakkında tartışacakları pek çok malzeme verdi. Marvel filmlerinin sinema sayılıp sayılmayacağı tartışmasının dumanı üzerinde tüterken, şimdi de Scorsese’nin yeni filmi Irishman gündeme geldi.

The Irishman Netflix kullanıcılarını ikiye böldü: Başyapıt mı? Sıkıcı mı?

Usta yönetmenin Netflix’te yayımlanan gangster filmi Robert De Niro, Joe Pesci ve Al Pacino’yu bir araya getiriyor. Hal böyle olunca The Irishman senenin merakla beklenen yapımlarından biri haline geldi.

Yurtdışındaki sınırlı sayıda sinema gösteriminde filmi izleme şansı yakalayan izleyiciler ve eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar alan film 27 Kasım’da Netflix’te yayına girdi.

CinemaBlend'de yer alan habere göre 3,5 saatlik filme yönelik ilk yorumlar izleyicilerin bazılarının filmi “başyapıt” olarak gördüğünü, bazılarının ise sıkıcı bulduğunu ortaya koyuyor.

ir kullanıcı Twitter’da filmin çok uzun ve sıkıcı olduğunu belirterek, “Sanki herkes senaryoyu bir kez okumuş, sahneleri bir kez çekmiş gibi” ifadelerini kullandı. Kullanıcının filme puanı ise 10 üzerinden 3 oldu.

Buna karşın bazı izleyicilerin filmi beğenmemesini “Marvel filmlerine alışkın olmalarına” bağlayanlar da oldu. Bir kullanıcı şunları yazdı:

The Irishman’in sıkıcı ve ağır olduğuna dair tweet’ler görüyorum. Şuna gerçekten inanıyorum ki genel izleyiciyi her sahnede atmosferi bozan latifeler ve espriler olmazsa 3 saati aşan bir film boyunca oturamayacak hale getiren Marvel filmleridir.
Bazı izleyiciler The Irishman’in Martin Scorsese’nin geçmişteki gangster filmlerine çok benzediğini söylerken eleştiriler çoğunlukla filmin uzun süresine ilişkindi.

Filmi “başyapıt” diye niteleyen bir kişi Robert De Niro’nun buradaki rolüyle ödül alması gerektiğini belirterek, “Yine de hiçbir film 3,5 saat olmamalı. Scorsese filmi olsa bile” dedi.

Buna karşın bir başka kullanıcıysa, “Film üç saati aşıyor ve dürüst olmak gerekirse bu sinema efsanelerini bir üç saat daha izleyebilirim” diye yazdı.

Bir Twitter kullanıcısı ise filmi Şükran Günü’nde ailesiyle izlediğini belirterek, “Bir daha Şükran Günü için film seçmem yasaklandı” dedi.

The Irishman, 75 yaşındaki De Niro’nun 1959’da geçen sahnelerde 30 yaşında görünmesini sağlamak için birçok CGI tekniğine ihtiyaç duyulduğundan Scorsese’nin şimdiye kadarki en pahalı projesi oldu.

Charles Brandt’in I Heard You Paint Houses, The Irishman kitabından uyarlanan film, De Niro ve Scorsese’nin 9. işbirliği.

(Independent Türkçe)