Abone Ol

TGRT Starbucks bardağıyla yayına çıkan spiker Meltem Günay'ın işine son verdi

TGRT Haber TV, 24 Aralık 2023 tarihli hafta sonu haber bülteninde spiker Meltem Günay'ın önündeki Starbucks bardağıyla haber sunması sebebiyle, "örtülü reklam" gerekçesiyle spiker ve yönetmenin işine son verdi.

TGRT Starbucks bardağıyla yayına çıkan spiker Meltem Günay'ın işine son verdi

Kurumun sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, "TGRT Haber TV’nin 24.12.2023 tarihli haber yayınında spikerlik yapan Meltem Günay‘ın önünde Starbucks’a ait bir fincan ile haber sunduğu görülmüştür. Kurumumuzun ilkeleri gereği spikerin TGRT Haber TV’de herhangi bir firmanın örtülü reklamını yapacak şekilde sunuculuk yapması kesinlikle yasaktır. Bu ilkeye aykırı hareket eden haber spikeri ve yönetmenin işine haklı nedenle son verilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, kurumun Gazze konusundaki hassasiyetleri savunduğu ve böyle bir durumu tasvip etmediği vurgulandı. "Kurumumuz bundan sonra da Gazze ve Türk halkının yanında olmaya ve hassasiyetlerine sahip çıkmaya sonuna kadar devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Spiker Meltem Günay ve bülten yönetmeninin iş akdine son verilmesi, kurumun örtülü reklam politikasına aykırı davranışları nedeniyle gerçekleştiği belirtilen açıklamada, bu tür eylemlerin tasvip edilemeyeceği ve kınandığı ifade edildi.