Abone Ol

Teşvikiye cenazelerinin gizli hahamları! Akılalmaz bir şehir efsanesi!

Beyaz Türler'in cenazelerinin kaldırılnması ile ünlenen Teşvikiye Camii için akılalmaz bir şehir efsanesi dolaşıyor ortada. İmam üstte namaz kıldırıken altta da...

Teşvikiye cenazelerinin gizli hahamları! Akılalmaz bir şehir efsanesi!

Türkan Saylan'ın uğurlanışını tekrar tekrar televizyondan izleyip izlenimlerini yazan Serdar Turgut Teşvikiye Camimisi'nden kalkan cenazeler için duyduğu bir şehir efsanesini de aktardı.

"Beyaz Türkler'in cenazelerinin kaldırldığı cami" olarak bilinen Teşvikiye'de, imam yukarıda cenaze namazını kıldırıken alt katta da hahamlar dini ayin yerine getirdiğinin anlatıldığı efsaneyi Turgut şöyle aktarıyor: "Bazı çevrelerde şöyle bir şehir efsanesi anlatılıyor. Güya Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazlarında aynı anda caminin altındaki bir odada iki haham da dini ayin yaparmış. Yani aslında iki dinli olan kişinin töreninde her kural yerine getirilmiş olurmuş. Üstelik caminin imamı da buna izin verecek türde insanlar arasından özel biçimde seçilirmiş."

Serdar Turgut'un efsane ile yorumu şöyle: "Makul değil tabii ama makul olmak iddiasında da değil. Çünkü adı üstünde bir şehir efsanesi bu, o kadar..."

Serdar Turgut'un yazısının tamamını okumak için tıklayın