Abone Ol

Tesla Türkiye pazarında kaç araç sattı? İşte o Rakamlar

Otomotiv Distribütörleri & Mobilite Derneği (ODMD), her ay Türkiye'deki otomobil satış verilerini paylaşıyor.

Tesla Türkiye pazarında kaç araç sattı? İşte o Rakamlar

Tesla üye olmamasına karşın resmi olarak satış verilerini Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği ile paylaşmaya başladı. Tesla, haziran ve ağustos ayları arasında 5 bin 500 adet araç teslim etti.

ODMD'nin paylaştığı verilerde şimdiye kadar Tesla görülememişti. Çünkü Amerika merkezli şirket, ODMD'ye üye olmadığı için satış verilerini paylaşmıyordu.

TESLA GERİYE DÖNÜK VERİ PAYLAŞTI

Tesla, üye olmamasına rağmen resmi satış rakamlarını Otomotiv Distribütörleri & Mobilite Derneği (ODMD) ile geriye dönük şekilde paylaşmaya başladı.

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin haberine göre, Tesla haziran ve ağustos ayları arasında 5 bin 500 adet araç teslim etti. Eylül ayı itibarıyla Tesla teslimatlarının 9 bini geçmesi bekleniyor.

Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu Model Y'nin üç versiyonu bulunuyor. Arkadan itişli modelin fiyatı KDV ve ÖTV hariç 1.267.510 TL, çift motorlu ve dört çeker olan Model Y Long Range 1.325.790 TL, Model Y Performance'ın fiyatı 1.456.920 TL olarak listeleniyor. Tesla, resmi web sitesinde yer alan fiyatlarda ÖTV ve KDV'yi hariç tutuyor.