Abone Ol

Teröristlerin hain Yüksekova planı deşifre oldu!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki binaları, yerleştirdikleri patlayıcıları güvenlik güçlerinin geçişi sırasında infilak ettirerek enkaza çevirmeyi planladığı ortaya çıktı.

Teröristlerin hain planı deşifre oldu!

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, teröristlerin ilçe merkezindeki binaları enkaza çevirme planı telsiz konuşmalarına yansıdı.

Yüksekova merkezinde yürütülen "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sırasında PKK'nın sözde Kuzey Irak sorumlusu terörist Fehmi Atalay ile sözde Yüksekova öz savunma sorumlusu Yusuf Saydut ve "Telho" kod adlı terörist arasında geçen telsiz konuşmaları, örgütün planını deşifre etti.

Telsiz konuşmalarında terör örgütü mensuplarına, "kontrol altında tutamadıkları binaları, yerleştirdikleri bombaları patlatarak enkaz haline getirmeleri ve bu şekilde güvenlik güçlerinin geçişini engellemeleri" yönünde talimatlar verildiği tespit edildi.

Telsiz görüşmeleri ile bölgeden elde edilen fotoğraflardaki tahribattan, teröristlerin Yüksekova merkezinde bina ve tesislere yönelik yıkım girişiminde bulundukları, bu eylemleri güvenlik güçlerinin geçişi sırasında yapmayı planladıkları, düzenekleri de bu amaç doğrultusunda hazırladıkları ortaya çıktı.

Öte yandan, bir binada pencere önlerinde bulunan çuvallarda patlayıcıların etkisini artıracak dolgu malzemeleri olduğu belirlendi.

AA