Abone Ol

Terkoğlu: Camide Bira AKP-FETÖ Ortaklığının Yalanıydı

Erdoğan, grup konuşmasında"Bezmialem Camii içinde bu teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti, bunlar böyle, bunlar çürük, sürtük!" demişti.

Terkoğlu: Camide Bira AKP-FETÖ Ortaklığının Yalanıydı

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıl dönümüne değindiği konuşmasında kullandığı “Bezmialem Camii içinde bu teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti, bunlar böyle, bunlar çürük, sürtük!" ifadesini eleştirdi. Terkoğlu, “Camide bira yalanı, aynı menzile yürüyen, ne istenirse verilen, AKP-FETÖ ortaklığının elele ürettiği yalandı” diye yazdı.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Gezi Parkı eylemleri sırasında Bezmialem Camii içinde içki içildiği iddiasını dile getirmiş; konuşması esnasında kullandığı “sürtük” kelimesi ise tepkilere neden olmuştu.

Yazısında söz konusu iddianın katlanmadığını, çelişkili durumları, camide yaşanan krizi günlerce tek başına yöneten Müezzin Fuat Yıldırım’ın alkol iddialarını yalanlamasını hatırlatan Terkoğlu, şunları kaydetti:

“Kısacası camide bira yalanı, aynı menzile yürüyen, ne istenirse verilen, AKP-FETÖ ortaklığının elele ürettiği yalandı. Erdoğan, defalarca tekrarlamakta beis görmediği gibi, her seferinde daha da büyüttü. Dolmabahçe Sarayı’na camiden kanal açıldığını bile söyledi.

Daha da fenası var. Dün ‘sürtük’ kelimesini kullanarak kışkırtıcı yalanı hatırlatan Erdoğan’ın partisi, önümüzdeki günlerde, ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu’ tanımlayan sosyal medya yasasını Meclis’e getirecek. Binlerce yıl küfürler kullanıldı. Ancak tarih, kendisine ‘sürtük’ diye sövülen hiçbir kadının, yalana başvuran politikacılar kadar topluma zarar verdiğini yazmıyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.