Abone Ol

Terim'e Twitter'dan meydan okudu!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile TRT 1'deki 'Pelin Çift ile Gündem Ötesi' programında yorum yapan tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil arasında yaşanan gerilimde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Terim'e Twitter'dan meydan okudu!

Ahmet Şimşirgil, 3-0'lık İspanya maçı sonrası ekrana gelen programda milli takım hakkında söylediği sözler nedeniyle TRT'yi boykot eden Fatih Terim'e Twitter'dan meydan okudu.

Şimşirgil, "Terim benim yüzümden TRT'yi boykot etmiş. Gelsin Lalegül TV'de konuşalım. Pazartesi akşamları oradayım. Ruhsuz oynanan futbol için 4 dakika spor yorumu. Üstelik Pelin hanım bana itiraz etti. Yani söylediklerim TRT ve Gündem Ötesi'ne bağlamaz. Biline" diye yazdı.

Terim'e Twitter'dan meydan okudu! - Resim: 1Ahmet Şimşirgil'den Fatih Terim'e istifa çağrısı

PROF. DR. ŞİMŞİRGİL NE DEMİŞTİ?
"Siz seçilmiş insanlarsınız. Hani derler ya kanının son damlasına kadar siz de terinizin son damlasına kadar mücadele etmelisiniz. Bu üzüyor, bunu görememek üzüyor. Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki oynadı. Koşmakla değil. Akıl gittiği zaman koşmakla, hoplamakla, zıplamakla bir iş yapamazsın kardeşim. Tarihten anlayan futboldan anlar. Bizim futbolculara önce tarih okutacaksın, tarih. Okutacaksın ki o savaşlarda nasıl yeniyor nasıl oluyordu, tarihi bilmeyen adamdan futbolcu mu olur! Bilmezsen 3 yersin gelirsin 5 yersin gelirsin. Onların başlarındaki de orucunuzu sizin yerinize ben tutarım diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim, bileceksin.

Terim'e Twitter'dan meydan okudu! - Resim: 2Fatih Terim'den TRT'ye tepki! Cevaplamıyorum!

FATİH TERİM'İN TEPKİSİ NE OLDU?
Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçının ardından, TRT’nin sorularını bundan sonra cevaplamayacağını söyledi. Terim, “Ben TRT’nin sorularını cevaplamıyorum, bundan sonra röportaja da gitmiyorum. Bundan sonra da öyle bir niyetim yok” diye konuştu.

hürriyet