Abone Ol

TEM’cilerin Terör Borsası Açığa Çıktı

Antalya’da 4 TEM polisinin, PKK üyeliğinden işlem yapılan varlıklı kişilerin yakınlarından, delilleri karartma vaadiyle para aldıkları tespit edildi. Polisler, bir yıldır tutuklu olarak yargılanıyor.

TEM’cilerin Terör Borsası Açığa Çıktı

Antalya’nın Alanya ilçesinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli biri komiser 4 polisin, “terör örgütü” soruşturması geçiren ve maddi durumu iyi olan kişilerden tehditle para istedikleri ortaya çıktı. TEM polislerinin, “terör” operasyonu yapılan bir aileden 250 bin TL ile 250 bin TL değerinde BMW marka araç, kardeşi tutuklu olan başka bir esnaftan ise 40 bin TL aldıkları dava dosyasına girdi. Müştekiler, TEM polisinin para istediği görüşmeyi kayda alarak, savcılığa başvurdu. 4 polis, bir yılı aşkın süredir “irtikap” suçundan tutuklu yargılanıyor.

DW Türkçe’nin ulaştığı dava dosyasına göre; Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, 2019 yılında "PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Finans Sağlama” suçundan 42 kişiye operasyon düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında Alanya’da ticaretle uğraşan Dalgıç ailesinin üyeleri de yer aldı. Alanya’da turistik tekne işi yapan ve gözaltına alınan Barış Dalgıç’ın ev ve işyerinde arama yapıldı, bilgisayarlarına el konuldu. Dosyaya göre, operasyonu yapan polisler, bilgisayardan Dalgıç’ın ablasına ait olan ve terör örgütüne ait kıyafetle çekilmiş fotoğraf buldu, ancak bu delil dosyaya konulmadı. Dalgıç, iki buçuk ay tutuklu kaldıktan sonra 14 Şubat 2020’de tahliye edildi.

TEM’cilerin para trafiği
Operasyonu yapan polisler, bir süre sonra serbest kalan Dalgıç ailesi bireyleriyle tek tek irtibata geçerek, “emniyetin masraflarının karşılanacağı” gibi iddialarla para istemeye başladı. İlk olarak Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amirliğinde görevli polis Eyüp G., Dalgıç’ın dayısı Bekir Dalgıç’ı arayarak görüşmek istediğini bildirdi. İfadelere göre, dayısı ile birlikte Barış Dalgıç, polislerin bulunduğu kafeye gitti. Burada Eyüp G, "Abiciğim bizim karakolun masrafları oldu, karakolu yeniledik ve ayrıca operasyon masraflarımız da oldu, yedik içtik, 600 bin masrafımız var, bize yardımcı ol” dedi.