Abone Ol

Tek kişilik muhalefet: Şahan Gökbakar hala koltuğunda oturan Kerem Kınık’ı köşeye sıkıştırdı

Komedyen Şahan Gökbakar, depremin ardından çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık'a ‘vekillik’ göndermeli istifa çağrısında bulundu.

Tek kişilik muhalefet: Şahan Gökbakar hala koltuğunda oturan Kerem Kınık’ı köşeye sıkıştırdı

Komedyen Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremin ardından Ahbap ve Türk Eczacılar Birliği’ne çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısında bulundu.

Gökbakar, ‘vekillik’ göndermeli yaptığı istifa çağrısında “Sağlık sorunlarım sebebiyle veya milletvekili olmak için affımı."

Gökbakar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün hava güneşli, istifa etmek için çok güzel bir gün Kerem Bey. Afet anında çadır satan bir Kızılay yarattığınız için, özür dileyip istifa edin. Haydi Kerem Bey. Bir beyaz sayfa isteyin arkadaşlardan ve yazın. 'Sağlık sorunlarım sebebiyle veya milletvekili olmak için affımı.’”

Kızılay’ın deprem felaketinin ardından 2 bin 50 çadırı afet bölgesine göndermek yerine Ahbap’a 46 milyon liraya sattığı ortaya çıkmıştı.

Kızılay’a tepkiler çığ gibi devam ederken Türk Eczacılar Birliği (TEB) de Kızılay’dan parayla çadır almak zorunda kaldığını söylemişti.

TEB Başkanı Arman Üney, tanesi 140 bin lira fiyatla 76 metrekare büyüklüğünde 5 adet çadırı Kızılay’dan satın aldıklarını söylemişti.

Kızılay 18 Şubat günü 2 TIR dolusu giysiyi sattığına dair polis tutanağını ve sözleşmeyi paylaşmıştı.

"İhbar üzerine depo basılıyor. Şirket Kızılay ile 2 yıl önce yaptığı sözleşmeyi ve satışa dair faturaları sunuyor. Sözleşmeye göre ayda en az 80 ton giysi, kilosu 0.41 dolar’dan verilecek.”