Abone Ol

Teğmenler arasında ‘Atatürk kavgası’ iddiası

Tuzla Piyade Okul Komutanlığı'nda 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde, yakasına Atatürk fotoğrafı takmak istemeyen ve fotoğrafı yere atan bir teğmenle diğer teğmenler arasında arbede yaşandığı öğrenildi.

Teğmenler arasında ‘Atatürk kavgası’ iddiası

İstanbul Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da skandal bir olay yaşandığı ortaya çıktı.

Veryansın Tv’nin edindiği bilgilere göre, 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde tüm teğmenlere göğüslerine takması için bir Atatürk fotoğrafı ve rozeti verildi. İddiaya göre bir teğmen bu rozeti takmadığı gibi, fotoğrafı da buruşturup attı. Bunu gören diğer teğmenler tepki gösterince, Atatürk fotoğrafını buruşturup atan teğmenin, “Ben Atatürk’ün askeri yönünü beğeniyorum ancak cumhuriyet sonrası yaptıklarına katılmıyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Bu sözler sonrası olaya tepki gösteren askerlerle, Atatürk fotoğrafını yırtan teğmen ve arkadaşları arasında arbede çıktı.


İki grup arasındaki arbedenin büyümesiyle dışarıdan polis ve jandarmanın dahil olduğu belirtildi. Bu arbedenin ardından tarikat bağlantılı olduğu ve Harbiye’de de benzer davranışlar sergilediği iddia edilen teğmenin kaldığı odanın kapısına diğer askerler Atatürk posteri astı. Aynı teğmenin bu posteri de yırtmasının ardından Atatürk’e bu saygısızlığı yapan teğmene tepki gösteren askerlerle, Atatürk fotoğrafını yırtan asker ve ona destek veren diğer askerler arasında yeniden bir arbede yaşandı.

DARP RAPORU ALDILAR
Bu tartışmanın ardından Atatürk resmini yırtan kişinin dışarıdan darp raporu aldığı ve buna binaen gece saat 03.00’da sivil savcının darp edenleri çağırdığı belirtildi. Bunun üzerine bölük komutanları sözlü ve fiziksel tartışmaya karışan kişileri göndermediği ifade edildi. Bu eylemin tarikat bağlantılı teğmenler tarafından planlı şekilde yapıldığı iddia edildi. Olayla ilgili TSK idari tahkikat başlattı.

MAHZENDE SOHBET TOPLANTILARI
İddia edildiği üzere Atatürk resmini yırtan kişilerin tarikat ilişkileri olduğu ve bu kişilerle KHO mezunları, üniversite kaynaklı ya da diğer kaynaklı olanların sürekli çatışma halinde olduğu, okul idaresinin de bu çatışmaları bastıramadığı belirtildi. Tarikat bağlantılı kişilerin mahzen katında ve denk gelmesi imkansız olan izin tarihlerinde toplanarak sohbet yaptığı iddia edildi.