Abone Ol

Tecavüz ve cinayet zanlısı: İsteyerek birlikte olduk!

İddiaya göre G.K., annesi N.K.'ye, yaklaşık 2 ay önce işten ayrıldığı kafenin sahibi Nizamettin K.'nin, daha önce kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

Tecavüz ve cinayet zanlısı: İsteyerek birlikte olduk!

KONYA'da işlettiği kafede çalışan 22 yaşındaki G.K.'ye tecavüzle suçlanan ve çıkan tartışmada genç kızın tanıdığı 32 yaşındaki Zekeriya Dönmez'in ölümüne, annesi 62 yaşındaki N.K. ile 33 yaşındaki Cenk Yenen'in yaralanmasına neden olmaktan aranan 36 yaşındaki Nizamettin K. polis tarafından saklandığı köyde yakalandı. Nizamettin K., polise verdiği ifadesinde, ''İkimizde isteyerek beraber olduk. Sonra ilişkimiz böyle devam etti. O da evli olduğumu biliyordu'' dedi.

Olay, geçen Cumartesi günü saat 18.00'de merkez Selçuklu İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde bulunan bir kafede meydana geldi. İddiaya göre G.K., annesi N.K.'ye, yaklaşık 2 ay önce işten ayrıldığı kafenin sahibi Nizamettin K.'nin, daha önce kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Bunun üzerine anne N.K., G.K. ile birlikte büyük kızı K.G. ve K.G.'nin arkadaşları Zekeriya Dönmez ve Cenk Yenen'i yanına alarak kafeye gitti.

SENDEN BUNU BEKLEMEZDİM
Anne N.K. kafede karşılaştığı Nizamettin K.'ye iddiaya göre ''Senden bunu beklemezdim. Bunu yapmayacaktın. Ben sana güvenmiştim'' diyerek tepki gösterdi. Ardından aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Nizamettin K. belinden çıkardığı tabancayla N.K.'nın üzerine ateş açtı. Bu sırada korumak için N.K.'nin önüne geçen Zekeriya Dönmez başından, yanında bulunan Cenk Yenen de bacağından vuruldu. N.K. de yaralandı. Nizamettin K. ise tabancayı atıp hızla olay yerinden kaçtı.
Başından yaralı Zekeriya Dönmez, gelen sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Yaralı anne N.K. ile Cenk Yenen ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. G.K. ile ablası K.G. ise yara almadan kurtuldu.

KATİLİNİ TANIMIYORMUŞ
Olayda hayatını kaybeden 2 çocuk babası Zekariye Dönmez'in arkadaşı Cenk Yenen tarafından çağırıldığı, kendisini öldüren Nizamettin K.'yı tanımadığı öğrenildi.

BOŞANIP SENİNLE EVLENECEĞİM DİYE KANDIRDI'
Polis merkezine götürülen G.K., verdiği ilk ifadesinde şu iddialarda bulundu:
"Kafede çalışırken götürdüğü bir bekar evinde bana zorla tecavüz etti. Canımı çok yaktı. Bana bekarım demişti. Bir süre sonra evli olduğunu öğrendim. Bana eşinden ayrılıp benimle evleneceğini söyledi. Daha sonra bir kaç kez daha ilişkiye girdik. Beni kandırdı. Daha sonra beni dövmeye başladı. Ben de bunun üzerine işten ayrıldım. Bu durumu fazla saklayamadım ve aileme anlattım."

BENİMLE İSTEYEREK BERABER OLDU
Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler şüpheli Nizamettin K.'yı yakalamak için çok sayıda adrese baskınlar düzenledi.Polis, yaptıkları çalışma sonrası Nizamettin K.'nın merkez Selçuklu ilçesinde bulunan bir köyde arkadaşının evinde saklandığını tespit etti. Dün sabah yapılan baskında Nizamettin K. saklandığı köy evinde yakalandı. Gözaltına alınan Nizamettin K.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, "G.K.sahibi olduğum kafede işe başladı. Gece geç saatlere kadar işimiz sürdüğü için onu evine ben bırakıyordum. Bir süre sonra aramızda duygusal bir yakınlaşma oldu. Bosna Hersek Mahallesinde kendime ait stüdyo dairem var. Bir gün oraya gidip alkol aldık. Sonrasında ikimizde isteyerek beraber olduk. Sonra ilişkimiz böyle devam etti. Evli olduğum halde nefsime yenik düştüm. Evli olduğumu biliyordu. G.K. bana evlenmemiz gerektiği yönünde baskı yapıyordu. İşler sarpa sarınca ben onu işten çıkardım. O günde annesi, ablası ve yanlarına aldıkları iki erkeği alıp kafeye geldiler. Annesi kızıyla evlenip bu işi temizlemem gerektiğini söyledi. Ben evlenmek istemediğimi söyledim. Üzerime geldiler. Ben de korkup ateş edip öldürdüm" dediği öğrenildi.
İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Nizamettin K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu. DHA