Abone Ol

TCMB Faizi Sabit Tuttu: Dolar ve Euro'da Son Durum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yüzde 14 olan politika faizini sabit tuttu.

TCMB Faizi Sabit Tuttu: Dolar ve Euro'da Son Durum

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve euro yükselişe geçti. Karar öncesi saat 13.50'de 16.38 civarında seyreden dolar/TL kuru 16.42 TL seviyesine, 17.53 TL civarında seyreden Euro/TL kuru ise 17.63 seviyesine yükseldi.

Dolar, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında sınırlı yükseliş kaydetti. Karar öncesi 16,37 liradan fiyatlanan dolar/TL, faizin sabit bırakılmasının ardından 16,43 seviyesine kadar yükseldikten sonra 16,39 seviyesinde dengeye geldi.

Euro ise aynı dakikalarda 17,59 seviyesinden fiyatlanıyor.

Yıllık enflasyonun yüzde 69.97'ye yükselmesi ve geçen aylardaki faiz indirimlerinin kur krizini tetiklemesi ardından TCMB, geçen ay olduğu gibi bu ay da politika faizinde değişikliğe gitmedi.

Kur kriziyle birlikte enflasyon endişeleri artarken TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), yüzde 14 olan politika faizini sabit tuttu.

Banka yaptığı açıklamada yine enflasyona vurgu yaptı.

Merkez Bankası'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Şahap Kavcıoğlu (Başkan), Taha Çakmak, Mustafa Duman, Elif Haykır Hobikoğlu, Emrah Şener, Yusuf Tuna. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.