Abone Ol

TBMM'de Aman Tayyip Bey Duymasın Denilen Konuşmalar Ortaya Çıktı!

TBMM Genel Kurulu’nda AK Partili vekiller ile CHP'li vekillerin konuşmaları ortaya çıktı.

TBMM'de Aman Tayyip Bey Duymasın Denilen Konuşmalar Ortaya Çıktı!

AK Partili vekiller ile CHP'li vekiller arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bu hafta yaşanan tarım tartışması ortaya çıktı.

Meclis Genel Kurulu’nda muhalefetin “Neoliberal politikalar uygulanarak tarım bitirildi” şeklindeki eleştirilerine karşı çıkan AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, sübvansiyonlu kredilerden, sulama, ekipman desteğinden bahsetti.

Kılıç, "Bu kadar destek nasıl neoliberal politika olabilir? Yani liberal politika bu mudur? Sosyalistin bile ilerisinde bir politika bu yaptığımız bakın. Sizin arzu ettiğiniz sosyalist politikaların bile ilerisinde bir politikadır” şeklindeki sözlerle uyguladıkları tarım politikalarını savundu.

AK Partili vekil Kılıç'ın sözlerine karşı CHP'li Turan Aydoğan'ın sözleri dikkat çekti. Aydoğan, AK Partili Kılıç'a “Tayyip Bey duymasın” diye seslendi.


Meclis Başkanvekili Haydar Akar, “Yunus Hoca'nın da siyasi hayatını bitireceksiniz, sosyalizm falan fazla konuşmayın böyle” diye espri yaptı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre tartışmaya CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise “Yunus Hoca'nın grubundan alkış alan, 'Sosyalizmi aşan politikalar' iddiası bir dönemin Çin rejiminde vardı ve tarım işçilerini bir tabak lapaya çalıştırıyorlardı. Herhâlde o dönemi aşacağını söylüyorsa ona ben de hak verebilirim. Bizimkiler de bir tabak lapaya muhtaç hâle gelecek yakında” sözleriyle katıldı.