Abone Ol

TBMM kartvizitlerine Kenan Sofuoğlu tarifesi

TBMM Başkanlık Divanı kartvizit tartışmalarından sonra ücret tarifelerini yeniledi.

TBMM kartvizitlerine Kenan Sofuoğlu tarifesi

T24'den Hülya Karabağlı'nın haberine göre, AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun tartışmalara neden olan kartvizitinden sonra TBMM Başkanlık Divanı bir karar alarak bu konudaki kriterleri belirledi. Sofuoğlu, seçimden sonra İngilizce olarak bastırdığı kartvizitinde “milletvekili” yerine “senatör” ifadesini kullanmış ve eleştirilere neden olmuştu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sofuoğlu’nun kartvizitini sosyal medya hesabından paylaşmış ve TBMM yönetimini eleştirmiş ve "Arkadaş hızını alamamış kendini senatör sanıyor. Hadi Kenan Sofuoğlu bilmiyor, Meclis matbaası nasıl böyle bir hata yapabiliyor? Yoksa bazı milletvekilleri ayrıcalıklı mı?" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine TBMM Başkanlığı, ilgili personelle ilgili inceleme başlatmıştı.

18 Ocak’ta TBMM Başkanlık Divanı’nın toplantısında ise benzer sorunların yaşanmaması durumunda sorumluluğun milletvekilinde olacağı belirtildi. Kararda, “Basımı gerçekleştirilecek yabancı dille baskı taleplerinden ve bilgilerin içeriğinden talebi oluşturan sorumludur” Denildi.

TBMM Başkanlık Divanı tarafından milletvekili kartvizitleriyle ilgili karar ve getirilen yeni düzenlemeler şöyle:

"Milletvekillerimizin kartvizit talepleri Başkanlık makamınca belirlenen istihkaklar çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Basımevi birimindeTürkçe olarak ücretsiz basılabilmektedir. Bunun dışında, diğer dillerde kartvizit talebi olması halinde, Başkanlık makamınca belirlenen Basımevi ücret tarifesi çerçevesinde ücretlendirilerek basımının gerçekleştirilebilmesine karar verildi.

"18 ocak 2019 tarih  12 sayılı divan kararıyla kartvizit basımına ilişkin TBMM Basımevi tarafından gerçekleştirilecek basımı talep edilen kartvizit baskıları için aşağıdaki ücret tarifesi uygulanır.

"1.standart tek yüz kartvizit (yabancı dil) için 22 TL -100 adet.

"2.Standart çift yüz kartvizit arkalı-önlü (yabancı dil)26 TL-100 adet.

"TBMM Basımevi talep programı üzerinden talep oluşturularak ilgili milletvekili tarafından onaylanan kartvizit baskısı yapılacaktır. Kartvizit baskıları için oluşturulan talepler 100 ve 100’ün katları şeklinde olmalıdır. Basımı gerçekleştirilecek yabancı dille baskı taleplerinden ve bilgilerin içeriğinden talebi oluşturan sorumludur.

"Yukarda belirtilen fiyatlar her yılın sonunda yıllık ortalama tüketici fiyat endeksi göz önünde bulundurularak güncellenir."