Abone Ol

TBMM Genel Kurulu'nda CHP İYİ Parti ve HDP'nin Önergeleri Kabul Edilmedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda CHP İYİ Parti ve HDP'nin verdiği grup önergeleri kabul edilmedi. Çatalca ve Silivri ilçelerindeki köylülerin sorunları, Cemal Kaşıkçı davası ve göçmenler ile ilgili ön görüşmeler yapılması bile kabul edilmedi.

TBMM'de CHP İYİ Parti ve HDP'nin Önergeleri Kabul Edilmedi

Bugün yapılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, CHP, İyi Parti ve HDP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmaların ve grup başkanvekillerinin yerlerinden söz almasının ardından, partilerin gündeme ilişkin önerilerine geçildi.

CHP'nin "Çatalca ve Silivri ilçelerindeki köylülerin sorunları"; İyi Parti'nin "Cemal Kaşıkçı davası" ve HDP'nin "göçmenler" ile ilgili verdikleri araştırma önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılmasına dair önergeler kabul edilmedi.

Grup önerilerinin ardından, kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin düzenlemeleri içeren Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.