Abone Ol

Tayyip Abi Diyen Ali Yeşildağ Suç Makinesi Çıktı

Terör örgütü FETÖ’den aranan firari Cevheri Güven’in YouTube kanalından bir video yayınlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret eden Ali Yeşildağ’ın (54) daha önce çeşitli suçlardan ağır ceza mahkemelerinde yargılandığı ve 10 yıllarca hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Tayyip Abi Diyen Ali Yeşildağ Suç Makinesi Çıktı

Cezaevi kaçağı olduğu iddia edilen Ali Yeşildağ, dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM), ilerleyen yıllarda da İstanbul, İstanbul Anadolu, Ankara ve Bursa ağır ceza mahkemelerinde, “Gece vakti, birden fazla kişi ile silahlı gasp”, “Nitelikli yağma”, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak”, “Örgüt adına faaliyette bulunmak”, “Hürriyeti tahdit”, “Gasp”, “Gaspa teşebbüs” gibi çeşitli suçlardan yargılandı.

DGM’DEN AĞIR CEZA MAHKEMELERİNE

1990 yılında Bursa ağır ceza mahkemesinde yargılanıp hapse çarptırılan Ali Yeşildağ, bir süre hapis yattıktan sonra şartlı tahliye ile serbest kaldı. İlerleyen yıllarda kanundaki değişiklikler nedeniyle Ali Yeşildağ’ın aldığı bazı cezaların kaldırıldığı ya da miktarının düşürüldü.

2020 yılında Ankara ağır ceza mahkemesinde yargılanan Ali Yeşildağ, buradaki yargılama neticesinde 10 yıldan beri hapis cezası aldı.

TUTANAKTAKİ İFADESİ

İstanbul ağır ceza mahkemesinde yargılanan Ali Yeşildağ, tutanaklarda yer alan ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini, şeker hastası olduğu için tedavi gördüğünü, daha önce cezaevinde yattığı için oradaki koşulları bildiğinden teslim olmayarak kaçtığını söyledi.

FETÖ HAPİSTEN KAÇIRDI

10 seneyi bulan hapis cezaları alan Ali Yeşildağ’ın, hapis yatmamak için FETÖ tarafından kaçırıldığı iddia edildi. İddiaya göre kaçırıldığı günden beri Ali Yeşildağ’dan ailesi bile haber alamadı.