Abone Ol

Tatlı Küçük Yalancı Açelya: Beste Kökdemir

Vatan Gazetesi'nden Eylem Kaftan bu hafta Star TV’nin kısa bir sürede fenomen olmayı başaran dizilerinden Tatlı Küçük Yalancılar dizisindeki Açelya karakterini canlandıran Beste Kökdemir’le görüştü. Pretty Little Liars dizisinin uyarlaması olan dizinin en ilgi çekici...

Tatlı Küçük Yalancı Açelya: Beste Kökdemir

İşte o röportajdan satır başları..

Fenomen dizi Pretty Little Liars ve de yerli uyarlaması Tatlı Küçük Yalancıları bir de sizden dinleyelim.

Tatlı Küçük Yalancılar benim için özel bir dizi. Farklı bir duruşu, kaliteli bir tarzı olduğunu düşünüyorum. Dizinin hem masum hem karanlık hem de üzerine kafa yorulması gereken gizemleri var.

Uyarlamalar riskli olabiliyor, bazen bize uyuyor, bazen zorlama kaçıyor. Sizce tatlı küçük yalancılar bize uyan bir dizi mi, ne açıdan?

Dizinin yabancı versiyonunu oluşturacağım karakteri etkilememesi için izlemedim. Bu yüzden kıyaslama yapamıyorum ama çok fazla olumlu tepki alıyorum.

Dizinin orijinaline ne kadar sadık kalındı, hangi kısımlarında değişikliğe gidilmek zorunda kalındı?

Dünyanın her yerinde ülkemizde olduğu gibi pek çok uyarlama iş yapılıyor ve bu işlerde de değişiklikler yapılıyor. Tatlı Küçük Yalancılar’da uyarlama olması sebebiyle bazı değişiklikler yapıldı. Zorunlu bir değişiklik söz konusu olmadı.

Dizide sizi zorlayan sahneler oldu mu? Setten anektodlar?

Açelya’nın tüm sahneleri yoğun duygu akışı gerektiren sahneler. Karakterleri yaratmaya dizi başlamadan önce başladık. Yapim şirketimizin bu konuda biz oyunculara desteği çok oldu... Sete çıkmadan önce tüm oyuncu arkadaşlarımızın olduğu atölye çalışmalarına katildik... Uzun çalışmalar yaptık. Artık Açelya’yı tanıdığımı hissediyorum. Bu yüzden çok zorlanmıyorum, elbette çok özeniyorum.

Dizide canlandırdığınız Açelya karakterinden bahsedelim biraz.

Açelya tutkulu, zeki, aşırı yoğun bir karakter. Tehlikeli oyunlar oynamaktan hoşlanıyor. Ama iyi tarafları da var. Yani amacı kötü olmak değil. Sadece içinden geldiği gibi yaşıyor. Gerçekten hissettiğinde iyi ve gerçekten hissettiğinde kötü olabiliyor. Kendini hoşgörülü ya da temkinli olmak zorunda hissetmiyor. Cesur bir karakter.

Diziye ve karakterinize dair nasıl yorumlar alıyorsunuz?

Diziye dair insanlar sürekli fikir yürütüyor, gizemi çözmeye çalışıyorlar. Bir tarafta da çok seven bir kitle var. Karakterim insanları korkutmuş. Twitter’da Açelya’yı görünce uyuyamıyorum gibi yorumlar görüyorum. Her dizi karakterinde olduğu gibi Açelya’yı sevenler de ondan hoşlanmayanlar da olabilir... Sinir bozucu bulabiliyorlar. Sevenler de var tabii.

Açelya’ya nasıl hazırlandınız? Karakterle örtüşen yönleriniz var mı? Sizi zorlayan Yönleri?

Açelya’nın bana benzeyen bazı yönleri var ama asla eylemlerimiz ve inançlarımız aynı olamaz. Açelya’nın her şeye karşı tutkulu oluşunu ve cesaretini kendime yakın görüyorum. Ama onun duygularını eyleme dönüştürme şekli çok farklı. Yıkıcı olmayı lider olmayı seçiyor. Bense yapıcı ve olumlu düşünen sevgiye inanan bir insanımdır.

Oyunculuğumu en yukarıya taşıyacağım

Biraz sizi tanıyalım... Eğitim ve geçmiş işlerden söz edebilir misiniz?

Ben Sinop’luyum. 17 yaşımda İstanbul’a geldim. Bilgi Üniversitesi’nde Sahne Sanatları okudum. Tatlı Küçük Yalancılar dizisi için diğer rol arkadaşlarımla birlikte çok sevdiğim Bahar Kerimoğlu ile çalıştım. Daha önce Çıplak Gerçek ve Not defteri dizilerinde rol aldım.

Sinop bir araştırmaya göre Türkiye’nin en mutlu ili seçilmişti. Siz de öyle misiniz? Deniz tutkusu var mı?

Evet ben de mutlu bir insanım. Sanırım Sinop’taki insanlar dünyevi şeyleri çokta kafaya takmıyor, kendi hallerinde yaşıyor. Birçok yönüyle gurur duyuyorum Sinop’la. Tabii ki deniz tutkum var. Denizden çok uzaklaşamam.

Oyunculuk dışında Hayatınızda başka neler var? Nasıl tutkularınız veya ilgi alanlarınız var?

Oyunculuk dışında sanatın her dalına ilgi duyuyorum aslında. Resim, müzik, dans hepsi çok özel dallar benim için. Bir de spor yapmaya çalışıyorum.

Femme fatale bir güzelliğiniz var. Tatlı küçük yalancılarda bu imaja uygun bir rol mu canlandırıyorsunuz? Bu görüntü sizce sizi sınırlar mı uzun vadede?

Aslında günlük hayattaki enerjimin Femme fatale olduğunu düşünmüyorum. O daha çok Açelya. Ve benim ruhumun bir parçası. Bu yüzden beni sınırlayacağını sanmıyorum.

Sizi Liv Tyler ve Mila Jovovic’e benzetiyorlar. Ne diyorsunuz? Görüntünüz size uluslararası bir karıyer getirir mi sizce? Görüntünüzün oyunculuğunuzun önüne geçmesinden rahatsızlık duyduğunuz oluyor mu?

İkisi de çok beğendiğim kadınlar tabii ama ben benzetemiyorum. Sadece görüntü ile uluslar arası bir kariyer elde edilebileceğine inanmıyorum. Başarılı olmak için çok çalışmak gerekiyor gerçekten.

Görüntümün oyunculuğumun önüne geçmesinden rahatsızlık duyarım. Kariyerimin henüz çok başlarındayım. Tatlı Küçük Yalancılar ile ilgili aldığım yorumlar görüntümden çok oyunculuğumla ilgili bu beni çok mutlu ediyor.

Oyuncu olmasaydınız ne olurdunuz?

Dansçı olmak isterdim.

Gelecek planlarınız, hayalleriniz?

Oyunculuğumu ne kadar yüksek seviyeye taşıyabiliyorsam bunun için çalışacağım. Oyunculuk benim neden olduğunu bilmeden aşık olduğum tek şey. Onunla birlikte uzuuuun bir gelecek planlıyorum. Bir de hayallerimin arasında sıcacık bir aile kurup sevgi içinde yaşamak var.

‘Bu dizi ile ezber bozacağız’

Tatlı Küçük Yalancılar, Star TV ekranlarında ilk kez bugün seyirci ile buluşacak. Hayatlarının en deli dolu çağını yaşarken bir yandan da tehlikeli ve gizemli bir düşmanla baş etmeye çalışan dört yakın arkadaşın hikayesini i