Abone Ol

Tarz-ı Bahar defilesine büyük ilgi

Cemile Sultan Korusu, 2 Mayıs Cumartesi günü, muhafazakâr kesimin yakından tanıdığı moda & stil danışmanı Esra Seziş Kiğılı’nın organizasyonuyla abiye ve gelinlik modellerinin sunulduğu Tarz-ı Bahar Defilesi, “Hüsn-i Hat Sergisi Açılışı”, “Mücevher Defilesi” ve “Kadın ve...

Tarz-ı Bahar defilesine büyük ilgi

Düğün ve davetlerin vazgeçilmez mekânı Cemile Sultan, ilkbahar-Yaz sezonunu muhteşem bir etkinlikle açtı. 2 Mayıs 2015 Cumartesi tarihinde, moda ve stil danışmanı Esra Seziş Kiğılı işbirliği ile 10 markanın katıldığı, abiye ve gelinlik defilesi Tarz-ı Bahar’da, seçkin markaların son modelleri sunuldu. Etkinlik kapsamında, “Mücevher Defilesi”, “Hüsn-i Hat” sergisi ve AKİKAD (Aktif İş Kadınları Derneği) Başkanı Dr. Gülten Erdem Ünlü moderatörlüğünde düzenlenen  “Kadın ve Mutluluk” konulu panel de yer aldı.

Ünlü hat sanatçısı Hasan Çelebi‘nin eserleri, Hüsn-ü Hat sergisinde!

Etkinlik saat 13.00’de Hüsn-i Hat sergisi açılışı ile başladı. Sergide sanat meraklılarının ve özellikle de hat koleksiyoncularının yakından tanıdığı, usta hat sanatçısı Hasan Çelebi’nin eserleri sergilendi. Hasan Çelebi’nin ev sahibi olarak bulunduğu sergiye, iş, sanat ve siyaset dünyasından önemli isimler katıldı.

Saat 14.00’de başlayan Tarzı Bahar Defilesi ile devam eden etkinlikte Esra Seziş Kiğılı açılış konuşmasında, muhafazakâr kesimin abiye ve gelinlik bulma konusunda çektiği sıkıntıdan hareketle defileyi tertip ettiklerini söyledi. İstanbul Ticaret Odası, Cemile Sultan Korusu ve katılan 10 markaya teşekkür etti.

AKİKAD Aktif İş Kadınları İstanbul Başkanı Dr. Gülten Erdem Ünlü de açılışta bir konuşma yaptı. Birçok özel kutlamaya, düğünlere, davetlere ev sahipliği yapan,  İstanbul’un belki de en güzel panoramasına sahip olan Cemile Sultan Korusu’nun hikâyesini anlatan Ünlü, “Çok güzel düşünülmüş, hepimizi heyecanlandıran, her kadını mutlu edecek zarafet, şıklık, güzellik konularında ufkumuzu genişletecek bu tür girişimlere ihtiyacımız var.” Dedi.

Türkiye’de ilk kez bu kadar kapsamlı düzenlenen karma abiye ve gelinlik defilesi olma özelliğini taşıyan Tarz-ı Bahar’ da,  özellikle muhafazakâr kesimin yakından tanıdığı marka ve tasarımcılar yer aldı.

Chamay, Çizgisel Moda, Dayı Butik by Önder Özkan, Hilal Oğuzkan, Kemal Aydın by Safiye Ekiz, Nur Yaman Karadeniz, Perihan Mataracı, Pınar Akşam, Reyhan Turhan’ın son kreasyonları, Talip Demir’in koreografisi ünlü mankenler tarafından sunuldu.

Muhafazakâr şıklığın modern yorumu, renk analizleri ve moda stil önerileri hakkında bilgi sahibi olma fırsatı bulan konuklar, Türk muhafazakâr modasını ilk kez bu kadar detaylı bir defile ile izleme şansı yakaladı.

Podyumda Özge Ulusoy ve Chloe göz kamaştırdı… Etkinliği Elif Güvendik sundu.

Sunuculuğunu Elif Güvendik ’in yaptığı Tarz-ı Bahar Defilesinin öne çıkan mankenleri, Özge Ulusoy ve Chloe oldu. Ayrıca aralarında, Nutkun Tezcan, Cansın Önalan, Ayşe Tanrıverdi, Ayca Kuru, Zeynep Demirel, Cansu Vatansever, Aylin Nurbay,  İkbal Gürtuna, Tatiana gibi profesyonel isimlerin bulunduğu 18 manken de podyumda fırtına gibi esti. Misafirler, havuz üzerine kurulan özel platformda, çok özel bir koreografi ve müzik eşliğinde boğazın eşsiz manzarası ile birlikte harika bir şova tanıklık ettiler.

Defileye davetli olup, katılamayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu çelenk ve telgraf gönderirken, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da etkinliği destekleyerek, telgraf ve çelenk gönderdi.

“Mücevherin Büyüsü”

Saat 15.00’de “İstanbul'un güzelliğinden ilham alan” mücevher defilesi başladı.. En değerli ve en kusursuz taşların özenle seçilip, klasik ve geleneksel yöntemlere nazikçe işlendiği değerli tasarımlar yine ünlü mankenlerin üzerinde beğeniye izlendi.. Hüma Mücevher’in sunduğu defilede, uzman mücevhercilerinin ellerinden geçerek işlenen aynı zamanda yenilikçi modellerinin sergilendiği defilenin konsepti, "Mücevher'in Büyüsü” olarak lanse edildi.

AKİKAD (Aktif İş Kadınları Derneği), etkinliğe,  “Kadın ve Mutluluk” konulu panelle katıldı.

Aynı gün 15.30’da Sultan Köşk’te AKİKAD (Aktif İş Kadınları Derneği)  Başkanı Dr. Gülten Erdem Ünlü’nün, yazar Ataner Yıldırım ile birlikte düzenlediği, “ Kadın ve Mutluluk” konulu bir panel konuklar tarafından ilgiyle izlendi.