Abone Ol

Tarkan Konserinde Müzisyenler Çok Zorlandı

Yazar- müzisyen Sina Koloğlu, 'megastar' Tarkan'ın İzmir'in Kurtuluşu'nun 100. yılı dolayısıyla İzmir'de verdiği konserin perde arkasını yazdı.

Tarkan Konserinde Müzisyenler Çok Zorlandı

Koloğlu, Instagram hesabından, Tarkan'ın konser vereceği sahnenin iki gün önce çöktüğünü hatırlattı ve yeni sahnede 'sound check yapma şansı olmadığını' ve müzisyenlerin zor şartlarda çaldığını söyledi. 
 
Koloğlu, şu ifadeleri kullandı:
 
"İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümüne Tarkan konseri damgasını vurdu. Bu konser için çok büyük hazırlıklar yapılmıştı. Dev bir sahne kuruldu. Tırlarla (9 TIR geldiği söylendi) ekipman bu konser için İzmir'e geldi. Ve o sahne platformu, tüm ses ışık sisteminin kurulduğu, 7 Eylül gecesi çöktü! Tüm planlar alt üstü oldu. Ve mecburen sadece konuşmalar için planlanan sahnede çıkmak zorunda kaldı Tarkan. Kulağıma gelen, doğru dürüst bir sound check yapma şansı olmadı. Sadece ses ayarlarına bakıldı yeni sahnede. Işık sistemi de Tarkan'ın istediği biçimde olamadı. Müzisyenler çok zor şartlarda çaldılar.
 
Tarkan konseri öncesinde 180 dansçının katılımıyla artırılmış gerçeklik destekli işgal ve kurtuluşun canlandırıldığı interaktif şov gerçekten etkileyiciydi. İki kanalda yayınlandı Halk TV ve Tele 1. Çok daha iyi bir konser çekimi olabilirdi. Ekran görüntüye fazlası ile boğulmuştu (alt yazılar ve reklamlar). Gösterinin kendisini izlemek zaman zaman bu nedenle zorlaşıyordu. Ses kalitesi tatmin edici değildi. Bilemedim bu konser ve gösterinin kaydı yapıldı mı?