Abone Ol

Tarikattaki taht kavgası yurt dışına taştı: Menzilciler Belçika’da çatıştı

Belçika’nın Genk şehrinde Menzilcilerin iki ayrı kolu olan Semerkand ile Serhendiciler birbirine girdi.

Tarikattaki taht kavgası yurt dışına taştı: Menzilciler Belçika’da çatıştı

Menzil tarikat mensuplarının "Gavs" olarak nitelendirdiği Abdulbaki Elhüseyni’nin 12 Temmuz 2023 tarihinde ölmesinin ardından tarikatın başına geçen üç oğlu arasındaki kavga tarikat içinde konuşulmaya devam ediyor. Son olarak Belçika’da bir mescitte tarikatın iki koluna üye olan kişilerin yaşadığı tartışma kameralara yansıdı.

Görüntülerde bir kişinin, mescitte bulunan bir başka tarikat üyesini kovduğu görüldü. Aynı kişi daha sonra da kendisini kayda alan kameraya saldırıda bulundu.

MENZİL’DEKİ KAVGA

Menzil tarikat mensuplarının "Gavs" olarak nitelendirdiği Abdulbaki Elhüseyni’nin 12 Temmuz 2023 tarihinde ölmesinin ardından Elhüseyni’nin oğulları Muhammed Saki, Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek, "eş şeyhlik" denilen bir sistem ile tarikatı birlikte yöneteceklerini açıklamıştı.

Ancak 2 Ocak tarihinde tarikatın merkezi konumunda olan Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Menzil Köyünde Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek Elhüseyni taraftarı tarikat mensupları, Muhammed Saki Elhüseyni taraftarlarını medreseden attı.