Abone Ol

Tarikatçı Kadının Eşinden İbretlik Mektup ve Diyanet'in Şok Cevabı

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, 56 yaşındaki, eşi tarikata katılan bir adamın kendisine yolladığı mektubu köşesine taşıdı.

Tarikatçı Kadının Eşinden İbretlik Mektup ve Diyanet'in Şok Cevabı

Tarikata katılan eşi nedeniyle 30 yıllık evliliklerinin sona gelme aşamasında olduğunu belirten kişi, CİMER'e "Eşimin tarikat bağını, tarikatların ailelerde yarattığı olumsuzlukları Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yazdım. Onlar da, bu başvurumu Diyanet İşleri Başkanlığı'na göndermişler.  Diyanet'ten verilen 08. 08. 2022 tarihli cevapta, ‘Fikir özgürlüğüdür, Kurumumuzca konuyla ilgili tesis edilecek bir işlem bulunmamaktadır' denildi.  Oradan, Emniyete de yazmışlar. Emniyetten biri aradı. ‘Suç unsuru görürsen ara bizi' dedi." ifadesini kullandı. 

Öztürk'ün yazısında yer verdiği mektup şöyle: 

“Menzil kitabınızı ibretle okudum. Şu anda bu tarikat yüzünden evliliğim bitme aşamasında. Eşim 2004 yılından bu yana tarikata haberim olmadan üye olmuş. En başta kapanmak istedi. Tartıştık, karşı çıktım. Çocuklarım çok küçüktü. Namaza başladı. ‘Namaz Allahın emri' dedik. Ama yine bir tartışmamız tarikat yüzündendi. Tartışma sırasında, ‘boşamaya kalksan bile tarikattan vazgeçmeyeceğin' söyledi.

Hadi çocuklarımın toplumda boynu bükülmesin diye, aşırı gitmemek şartıyla yine uygun davrandım. Büyük kızımın kınasına, düğününe eşim gelmedi. Düşünün bir kızın kınasında, düğününde annesi yok. Kızıma hem annelik, hem babalık yaparak o işi hallettik.

Bu 14 yıllık sıkıntı ve stres kalbime hasar verdi. Sigara, alkol kullanmamama rağmen 2019 da By-pas ameliyatı oldum.  Küçük kızım Mayıs 2022 de evlendi. ‘Baba şimdi annem yine gelmez; sen de üzülürsün' diyerek düğün istemedi. Onu düğünsüz göndermek zorunda kaldım.

Eşimin tarikat bağını, tarikatların ailelerde yarattığı olumsuzlukları Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yazdım. Onlar da, bu başvurumu Diyanet İşleri Başkanlığı'na göndermişler.  Diyanet'ten verilen 08. 08. 2022 tarihli cevapta, ‘Fikir özgürlüğüdür, Kurumumuzca konuyla ilgili tesis edilecek bir işlem bulunmamaktadır' denildi.  Oradan, Emniyete de yazmışlar. Emniyetten biri aradı. ‘Suç unsuru görürsen ara bizi' dedi.

Kimi kime şikayet edeceksin. Hür iradeymiş. Son zamanlarda eşim haftanın 4 gününü sohbet evinde geçiriyor. Sonunda sabrım taştı ve tek başıma dergahlarına gidip oradaki kadınlarla eşimde orada olduğu halde konuştum; Eşimin bir tarikatta olmasını istemediğimi, 30 yıllık evliliğimi yıkmayacağımı söyledim. Orada ki bayanlar ‘Kötü bir şey yapmıyoruz ya, Allah rızası için dua ediyoruz' dediler. Zaten başka da bir şey dedikleri yok."