Abone Ol

Tarikata mı verildi? Kayıp depremzede çocuklarla İlgili 4 farklı iddia

Türkiye depremin acısını bir yana bıraktı, kayıp depremzede çocuklarını arıyor. Kahramanmaraş da depremin ardından bin kadar çocuğun kayıp olduğu iddia edildi.

Tarikata mı verildi? Kayıp depremzede çocuklarla İlgili 4 farklı iddia

Dokuz kimsesiz çocuk Sakarya’da tarikat yurduna verilmişti. Yurt görevlileri, çocukları Diyanet’e geri gönderdiklerini söyledi. Bakanlık ve müftülük yalanladı. Çocuklar ortada yok.

Kimseden çocukların akıbetiyle ilgili elle tutulur bir açıklama gelmiyor. Çocukların tarikatlara teslim edildiğine dair peş peşe iddialar geliyor.

En son 9 depremzede çocuğun, İsmailağa cemaatine yakın Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı tarafından yönetilen bir Kuran kursuna götürüldüğü ortaya çıktı.

Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı yetkilileri ise çocukların Diyanet’e bağlı bir yere yerleştirildiğini iddia ederek “Çocukların buraya gelişi Hasan Başiş hocanın bağlantısıyla oldu.

Geçici süre kalacaklardı böyle bir fitne olunca çocukları geri yollamak zorunda kaldık” dedi. Konuya dair olayda ismi geçen Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş iddiaları yalanladı. Başiş, “Ben Sakarya İl müftüsüyüm. Kesinlikle bizim resmi Kuran kurslarımızda öyle bir kimse iskân edilmemiştir.”

DİYANET’E GİTTİLER

9 depremzede çocuğun Diyanet’e ait bir kurumda olduğuna dair iddialara “Hayır kesinlikle değil” yanıtını verdi. Çocukların nerede olduğunu sorduğumuzda “Bilmiyoruz.”

İddiaların ardından Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı’na tekrardan sorularımızı yönelttik. İsmini vermek istemeyen bir vakıf görevlisi çocuklara dair, “Bizim dernekte kalmadılar, çocuklar geldiği gibi Diyanet’e gittiler. İhsaniye Camisi yakınında bir yer var. Kesin eminiz ki Diyanet’te kalıyorlar.”

Başiş’in iddiaları yalanlamasına dair yetkili kişi, “Müftü efendi kendisi bize yolladı çocukları. Kendisinin sorumluluğunda olan çocuklar bunlar. Niye reddeder bilmiyorum.”

VALİLİK TALİMAT VERDİ

Bahsi geçen Kuran kursunun yetkilisi söz konusu sürece dair şu ifadeleri kullandı: “Birkaç gün kaldılar sadece. Müftülükten de getiren kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yönlendirdiğini söylediler. İlk önce depremzede aile getireceklerdi. Valilikten talimat geldi biz de kursu tatile çıkardık. İncelemelerde bulunduğunda aileye uygun olmadığı tespit edildi. Bu çocukların babaları yoktu, anneleri vardı. Diyanet ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı beraber çalışmasıdır. Tüm yurtlar boşaltıldı. Kurslar da yurt statüsünde. Bizim kursta uygun yer olmadığı için de vazgeçtiler.”

Yetkili müftülüğün iddiaları reddetmesine ilişkin ise “Müftünün üzerine çok gittikleri için reddeder tabii” dedi.

ÇOCUKLAR SAKARYALIYDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilisi iddiaların yalan olduğunu söyledi. Bakanlık yetkilisi çocukların nerede olduğunu sorduğumuzda şu ifadeleri kullandı: “Bahsi geçen çocukların kimlik kayıtlarına baktık, hepsi Sakaryalı ve depremzede değil. Hepsi yalan. 9 çocuğun isimleri nedir sorun o yetkililere. Bu yalanı söyleyen kimse ona da sorun.”