Abone Ol

Taliban'la Türkiye arasında dikkat çeken görüşme

Taliban'la Türkiye arasında dikkat çeken görüşme: Türkiye'deki Afgan göçmenlerin yasallaştırılması ve çalışma vizesi talebi

Taliban'la Türkiye arasında dikkat çeken görüşme

Taliban'dan yapılan açıklamaya göre Hakkani, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi ile bir araya gelerek Türkiye'deki Afgan göçmenlerin sorunları, Afgan mahkumların ülke hapishanelerinden serbest bırakılması ve diğer konuları ele aldı


Yaklaşık 2 yıl önce Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban'ın Mültecilerden ve Göçmen İşlerinden Sorumlu Bakanlığı bir açıklama yayımladı. Açıklamada Afgan Bakan Halil el-Rahman Hakkani'nin Türkiye'nin Afganistan Maslahatgüzarı Cenk Ünal ile Kabil'de görüştüğü belirtildi.

Afgan haber ajansı Pahjwok'un haberinde Hakkani'nin bu görüşmede Türkiye'deki Afgan göçmenlerin yasallaştırılması ve Afganlar için çalışma vizesi ve diğer sektörlerin kolaylaştırılması konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini söylediği aktarıldı.

Taliban: Afgan göçmen sorunu ele alındı
Taliban'dan yapılan açıklamaya göre Hakkani, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi ile bir araya gelerek Türkiye'deki Afgan göçmenlerin sorunları, Afgan mahkumların ülke hapishanelerinden serbest bırakılması ve diğer konuları ele aldı.

Ajansın haberinde, Ünal, Türk polisinin Afganlara kötü davrandığına dair raporların azaldığını söylediği belirtildi. Afgan medyasında yer alan haberde her hafta yaklaşık 300 belgesiz Afgan göçmenin Türkiye'de yakalandığı ve bu ülkeden sınır dışı edildiği hatırlatıldı.