Abone Ol

Erdoğan: Taliban'la 3,5 Saat Görüştük, Yine Görüşürüz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek ve Karadağ Ziyaretleri Öncesi Basın Toplantısı’nda konuşuyor.

Erdoğan: Taliban'la 3,5 Saat Görüştük, Yine Görüşürüz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek ve Karadağ Ziyaretleri Öncesi Basın Toplantısı’nda konuşuyor.

“Bosna Hersek çok kültürlü yapısıyla güvenlik, istikrar ve kalkınmasına büyük önem verdiğimiz Balkan coğrafyasının kilit bir ülkesidir.

Bosna Hersek ziyaretimizde iş birliğimizi daha da ilerletebilmek için birlikte atabileceğimiz adımları da görüşme fırsatını bulacağız.

Afganistan’da görev yapan TSK personelinin tahliyesi devam ediyor, tahliyeleri en kısa zamanda tamamlayacağız.

Kimlerin nasıl, ne tür eleştiriler yaptığını bilemem. Herkes istediği eleştiriyi yapabilir.  Bizim de kiminle nerede, ne zaman, ne gibi görüşmeler yapacağımız için kimseden izin almak gibi bir lüksümüz de yoktur.

Biliyorsunuz büyükelçiliğimizi Kabil Havalimanı’nın içindeki askeri bölüme taşıdık. Bizim büyükelçiliğimiz bu tür faaliyetlerini sürdürüyor.

Taliban’la ilgili olarak 3,5 saat süren görüşmeyi büyükelçiliğimiz nezaretinde orada arkadaşlarımız sürdürdü. Ondan sonraki süreçte de gerekirse burada yine bu tür görüşmeleri yapma fırsatımız olacak.

Bu tür görüşmelerle süreci bir defa sağlıklı yürütmenin gayreti içindeyiz. Onların beklentileri nedir, bizim beklentimiz nedir, bütün bunları görüşerek yapacaksınız.  Görüşmeden bu tür şeyleri yapmak mümkün değil. Bu bakımdan da diplomasi diyorsanız, bu insanlara şunu da söylemek lazım. İşte diplomasi budur. Bunu da birinci derecede Dışişleri, Dışişleri’nin temsilcileri, siyasiler yürütür. Şu anda yaptığımız budur. Şu anda arkadaşlarımız bunu kararlılıkla. sürdürmektedir."