Abone Ol

Taliban'ın Zaferi HÜDA-PAR İle Vatan Partisi'ni Bir Araya Getirdi

Taliban'ın zaferi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen HÜDA-PAR'ı ve Vatan Partisi'ni ortak noktada birleştirdi.

Taliban'ın Zaferi HÜDA-PAR İle Vatan Partisi'ni Bir Araya Getirdi

Afganistan'da Taliban 20 yıl sonra başkent Kabil'i ele geçirdi. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ülkeyi terk etti. Hiçbir direnişle karşılaşmadan kent merkezine giren Taliban, Başkanlık Sarayı'nın kontrolünü de ele geçirdi. Afganistan halkı ise Taliban'dan kaçmak için ülkeyi terk etti.

HÜDA-Par Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, konuya ilişkin, Hizbullah'ın yayın organı Doğruhaber’e bir açıklama yaparak, Taliban'ı savundu.

Eşin, 20 yılık işgalin sevindirici olduğunu belirterek, “ABD kaybetti, NATO kaybetti, Batı dünyası ve işbirlikçileri kaybetti. Afganistan halkı kazandı” diye konuştu. Genel af ilan edilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Eşin, “Temennimiz ülkede 40 yıldır devam eden savaşın sona ermesi, sorun ve problemlerin savaş ve çatışma ile değil, kardeşlik esasında çözüme kavuşturulması, huzur ve barışın hakim olduğu, İslam ülkelerine örnek olabilecek adil ve hak bir yönetimin inşa edilmesidir” ifadelerini kullandı.

VATAN PARTİSİ'NDEN DESTEK

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ise, Genel Merkezde düzenlenen basın açıklamasında Taliban'dan övgüyle bahsetti.

Özgür Bursalı, "Dünyanın bütün ülkelerinin saptadığı gibi, Taliban Örgütü, ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğü silahlı mücadeleyi son hedefine ulaştırmak üzeredir. "Süreç, Afganistan’ı birleştirecek ve bağımsızlığını sağlayacak bir hükümetin kurulması yönündedir.  Taliban yönetimi, uluslar arası alanda şimdiden Afganistan’ın meşru bir gücü olarak kabul görmektedir" diye belirtti.

Taliban'ın Zaferi HÜDA-PAR İle Vatan Partisi'ni Bir Araya Getirdi - Resim: 1