Abone Ol

Taliban Reuters Muhabirini Öldürüp Arabayla Üzerinden Geçti

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, Reuters'ın Pulitzer ödüllü fotoğrafçısı Danish Siddiqui’yi öldürüp, araçla üzerinden geçti. Hindistanlı fotoğrafçının bedeni parçalara ayrıldı.

Taliban Reuters Muhabirini Öldürüp Arabayla Üzerinden Geçti

TELE 1'de yer alan habere göre, Taliban'ın Kabil'e girmesiyle başlayan iç karışıklık, şiddet olaylarıyla devam ediyor. geçiren Taliban, Reuters fotoğrafçısı Pulitzer ödüllü Danish Siddiqui’yi öldürdü.

ARAÇLA ÜZERİNDEN GEÇTİLER

İki çocuk babası olan Siddiqui’nin Taliban ve Afgan güçleri arasında yaşanan çatışmayı fotoğraflamak isterken kendisine bir şarapnel parçası isabet ettikten sonra yaralandığı ve Taliban’ın eline geçtiği iddia edildi. Bir çok ödül almış olan Hindistanlı Danish Siddiqui, Taliban üyeleri tarafından öldürüldü. Taliban üyeleri öldürdükleri gazetecinin üzerinden araba ile geçip cesedini parçaladı.

PULITZER ÖDÜLÜ KAZANMIŞTI

Siddiqui, bir dizi olan Rohingya mülteci krizini belgelediği için 2018 Pulitzer Özel Fotoğraf Ödülü’nü kazanmıştı.

AFGAN KOMEDYEN DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Afganistan’ın ünlü komedyeni Nazar Mohammad namı diğer Khasha, Taliban tarafından kaçırıldıktan sonra boğazı kesilerek öldürülmüştü. Taliban’ın insanları güldürmenin “haram” olduğu gerekçesiyle öldürdüğü Mohammad’in ortaya çıkan videosunda ise komedyenin bir aracın içinde Taliban üyeleri tarafından defalarca tokatlandığı anlar yer almıştı.