Abone Ol

Talat Atilla ile Soner Yalçın arasında MİT’çi kavgası

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, köşe komşusu Rahmi Turan’a Muharrem İnce’nin Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü haberini veren Turktime Time sitesinin sahibi Talat Atilla’nın “MİT’çi” olduğunu savundu.

Talat Atilla ile Soner Yalçın arasında MİT’çi kavgası

Talat Atilla'nın sosyal medya hesabından Yalçın’a “MİT’çi diye iftira atarak aklınca CHP içindeki haber kaynağımı açıklamaya zorlayan Soner Yalçın, Sözcü gazetesini ele geçirmeye çalışırken, siyaseti de dizayn etmeye çalışıyor” yanıtını vermesiyle ikili arasında “MİT’çi” polemiği başladı.

Atilla, kaynağının aktif bir CHP milletvekili olduğu ve haberi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na doğrulattığı iddialarını yineledi.

Soner Yalçın bugünkü yazısında, “Kim bu kuyuyu bulandıran akıllı? ‘Akıllıdan’ kast ettiğim Talat Atilla değil! Yanıtını aradığım Mehmet Baransu gibi Talat Atilla'nın da eline kimin ‘bavul’ verdiği. Evet, Talat Atilla'nın ‘şefi’ kim? Dikkatinizi çekerim; bazı CHP'liler gibi ‘haber kaynağı kim’ diye sormuyorum! Kılıçdaroğlu bir süredir hep aynı konuyu dile getiriyor:

‘Erdoğan'ın kontrolündeki bir devlet kurumu, CHP'ye kumpas kurmaya çalışılıyor’ Tahminimin MİT olduğunu yazdım. Talat Atilla, istihbarat servisinin kontrolünde mi? Çünkü: Gazeteciliği temel heyecanı atlatma haberdir. Peki, Talat Atilla neden kendi yazmayıp gazetecileri aradı? Bu bir haber değildi çünkü. Bu planlanmış, iyi yazılmış, oyuncuları seçilmiş senaryoydu!” dedi.

Yalçın yazısını şöyle sürdürdü:

“Gazetecinin haber kaynağını söylememesi saygındır. Ama ortada haber yok, kurgu var. Talat Atilla yalanı kulağına fısıldayanı ısrarla korumaktadır. Niye?

Kim bu Talat Atilla?

Gezi direnişi sırasında dedi ki:

– “Bazıları ağır silahlı olmak üzere, elleri silahlı provokasyon amaçlı 150 kişi bulunduğunu biliyorum. Doğru olduğuna emin olduğum bu bilgi beni korkutuyor…”

Kuşkusuz yalandı.

Keza:

CHP'yi karıştıran Atatürk posterini indirme kurgusunu ilk ortaya atan yine Talat Atilla idi. Yalan haberi nedeniyle suçlu bulundu ve Aylin Nazlıaka'ya tazminat ödemeye mahkûm oldu.

Bitmedi:

Daha dokuz ay önce Abdullah Gül'e zehirli gaz yoluyla suikast yapıldığını ortaya attı. Yalan olduğunu yazmama gerek var mı? Düşünün ki: Böyle bir üfürükçü, Milliyet gazetesine köşe yazarı yapıldı. Gazete 3.5 ay dayanabildi yalanlarına, kapının önüne koydu! İyi de Talat Atilla'yı Milliyet'e yerleştiren güç kimdi?

Uzatmayayım karşımızda ‘iftiralar atölyesinin’ bir çalışanı var.

– ‘Haber kaynağı ben değilim, böyle yazanları mahkemeye vereceğim’ dedi.

Haber kaynağı o çıktı.

– ‘Kılıçdaroğlu'na doğrulattım’ dedi.

Yalan çıktı.

– ‘Külliye'ye giden aracın plakasını verdi’

– Yalan çıktı. Vs. vs.

Böylesine bir yalancı CHP'yi karıştırmaya yetebiliyor. Asıl üzerinde durulması gereken konu budur.

Israrla yazacağım: Kılıçdaroğlu haklı çıktı.

Bunu Erdoğan da dün teyit etti”

Talat Atilla’dan Yalçın’a: Sözcü gazetesini ele geçirmeye çalışıyor

Soner Yalçın’ın yazısına sosyal medya hesabından yanıt veren Yalçın, “MİT’çi diye iftira atarak aklınca CHP içindeki haber kaynağımı açıklamaya zorlayan Soner Yalçın, Sözcü gazetesini ele geçirmeye çalışırken, siyaseti de dizayn etmeye çalışıyor. Daha önce de Yurt Gazetesi'ni ele geçirmeye çalışmıştı. İnanmayan Durdu Özpolat'a sorsun!” diye yazdı.Gazetecilikten başka işi ve endişesi olmadığını belirten Atilla, “Allah'da bilir, kul da gerisi zırva” dedi.

Yakın zamanda iki hatasının yüreğini rahatsız ettiğini ve kendini hatalı bulduğunu söyleyen Atilla, “Bir tanesi ‘Devlet Bahçeli öldü’ diyenlere yanıt verenlere yanıt verirken ‘Siyasete devam edemeyebilir’ kelimem. Diğeri ise, ‘Hiçbir lidere özel bir sevgi ya da nefret taşımama rağmen, amacım sadece gerçeği aramak olmasına rağmen, Saray'a çıkan CHP'li haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hasmıymışım gibi algılanmama neden olan haber iştahım” ifadesini kullandı.

Atilla şunları söyledi:

“Vicdanıma borçlu olduğum 2 yanıt bunlardır. Bu iki konudan dolayı üzgünüm. Tereddütsüz bir şekilde yineliyorum. Bana haberi getiren aktif bir CHP milletvekilidir. Bu haberi Kılıçdaroğlu'na ‘yüzde yüz’ diye onaylatmıştır”