Abone Ol

Hoşgeldin 2016! Türkiye yeni yıla böyle girdi

Yepyeni bir yıla girdik. Yeni yıl Türkiye'nin birçok yerinde coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda dikkat çeken şehir ise her sene olduğu gibi İstanbul'du. İstanbul'daki coşkunun adresi Etiler ve Taksim Meydanı oldu.

Yılbaşı kutlamalarının yapılacağı Taksim Meydanı girişi saat 17.30 itibariyle güvenlik sebebiyle araç trafiğine kapatıldı. Yolun trafiğe kapatılmasından habersiz olan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Çok sayıda polis ekibi tarafından yol araç trafiğine kapatılırken, araç kullanan vatandaşlar meydanın trafiğe kapatılmasından dolayı şaşkınlık yaşadı.

Polis ekipleri Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı.


İstanbul'da Etiler ve Beşiktaş'ta da kutlamalar yapıldı.
Özellikle Etiler'deki kutlamaya çok sayıda insanın katıldığı gözlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim'e kurulan MOBESE Canlı Yayın TIR'ı ile yılbaşı kutlamaları kapsamında yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edilecek. Taksim Meydanı'nda alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı ise kapalı tutuluyor.

Alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı'nda Canlı MOBESE TIR'ı kuruldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi polisleri, burada Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi başta olmak üzere çevreyi kameralarla izleyerek şüpheli kişileri tespit ediyor.


POLİS EKİPLERİ 6 BİN KAMERADAN GÖRÜNTÜ İZLİYOR
MOBESE TIR'ında polisler tarafından belirlenen şüpheli kişiler anında Güven Timleri'ne ve asayiş ekiplerine bildiriliyor ve bu şahıslara anında müdahale ediliyor.
Polis ekipleri yaklaşık 6 bin kameradan görüntüleri izlerken, alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı da kapalı tutuluyor.