Abone Ol

Taksim'de 1 Mayıs Kutlamasına Polis Engeli: Gözaltına aldılar

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla gözaltılar erken başladı. Taksim'de tüm meydana çıkan sokaklarda bariyerlerle geçişler yasaklandı.

Taksim'de 1 Mayıs Kutlamasına Polis Engeli: Gözaltına aldılar

Taksim'de sabah saatlerinden itibaren 1 Mayıs'ı kutlamak için bir araya gelen İnşaat-İş ve Enerji-Sen üyelerinin Divan Otel önünde polis tarafından darbedilip gözaltına alınmasından sonra Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, Beşiktaş’tan Taksim’e çıkmak isterken polis müdahalesiyle karşılaştı. Barbaros Bulvarı’nda yapılan müdahalede 30’a yakın kişi gözaltına alındı.

BEŞİKTAŞ’TAN TAKSİM’E YÜRÜMEK İSTEYEN HKP’LİLERE GÖZALTI

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı için Beşiktaş’tan Taksim’e çıkarken polis müdahalesiyle karşılaştı. Yapılan müdahalede 30’a yakın kişi gözaltına alındı.

TAKSİM’İ YASAKLAYAMAZSINIZ

Konuya dair HKP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“AKP’giller’in kolluk güçleri, kaçak saray despotizminin gösterdiği Maltepe dolgu çukuruna gitmeyi reddederek Beşiktaş’tan Taksim’e yürüyen yoldaşlarımızı hukuksuzca gözaltına aldı. Ne yaparsanız yapın, 1 Mayıs’ın anavatanı olan Taksim’i işçi sınıfımıza yasaklayamazsınız!”

ÖĞRENCİLERE GÖZALTI

Taksim’e yürüyen Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif üyeleri Ergenekon Caddesi’nde gözaltına alındı.

SENDİKALARA POLİS ENGELİ

Elmadağ’dan Taksim’e yürüyen İnşaat-İş ve DİSK/Enerji-Sen üye ve yöneticilerine de polis engel oldu.

Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, kurucu Genel Başkanı Kamil Kartal ve İnşaat-İş üyeleri gözaltına alındı.

“Gitmedik Buradayız, Yaşasın 1 Mayıs” pankartı açarak Elmadağ tarafından Taksim’e yürüyen Mücadele Birliği üyeleri de polis tarafından gözaltına alındı.