Abone Ol

Tacize uğrayan genç kız konuştu: Odaya çağırdı ve...

Yasak Elma dizisinin başrol oyuncularından Talat Bulut'un, set çalışanı bir kadını taciz ettiği iddia edildi. Sette tacize uğradığını öne süren 19 yaşındaki çalışan çarpıcı açıklamalar yaptı.

Tacize uğrayan genç kız konuştu: Odaya çağırdı ve...

"İKİ TARAFLA GÖRÜŞECEĞİM"

Sosyal medyada hızla yayılan 'taciz' iddiaları üzerine açıklama yapan dizinin yapımcısı ve MED yapımın sahibi Fatih Aksoy, konu hakkında taraflarla görüşeceğini söyledi. Aksoy, Bugün her iki tarafla da görüşeceğim. Bu çok ağır bir itham. Bu yüzden yanlış adım atmak, birilerini karalamak istemem. Sonra üzerime düşeni yapacağım" ifadelerini kullandı.

"KONUYA SAHİP ÇIKANLARA TEŞEKKÜR EDERİM"

Ranini.tv sitesinin sahibi ve TV yazarı da twitter üzerinden dizi setinde yaşandığı ileri sürülen taciz olayı hakkında şunları yazdı:
"Yasak Elma dizisinin setinde yaşanan tatsız bir sıkıntıyla ilgili bilgi geldi az önce. Yemin ederim olanları dinlerken kanım dondu. Başta Fatih Aksoy olmak üzere konuya sahip çıkan ve destek atan herkesi kalben tebrik ederim."

TACİZE UĞRADIĞINI İDDİA EDEN KİŞİ KONUŞTU

Dizi setinde taciz edildiğini iddia eden set çalışanı, yaşananları Ekmek ve Gül’e anlattı. İsmini vermek istemeyen 19 yaşındaki kadının anlatımına göre; olay şöyle gerçekleşti:
"Set çalışanı kadın, sahne öncesi Talat Bulut’un kravatını düzeltmek istiyor, Bulut da 'Odaya girelim orada düzelt' diyor ve odada tacizde bulunuyor.

Dava açmaya hazırlanan genç kadın, olayın ortaya çıkmasını ve üzerinin kapatılmasını istemediğine dikkati çekti: Davacı olmak istiyorum ve elimden geldiğince herkese duyurmak istiyorum ki bir daha kimse böyle bir şey yaşamasın. Ben daha 19 yaşındayım ve bir çok yaşıtıma yapılıyor bu. Karşımızdaki insan oyuncu olduğu için bu durumu yaşayanlar korkabiliyor, susabiliyor. Ben de belki hukuki yollardan bir şey elde edemeyeceğim ama en azından her yere duyurduğum için vicdanım rahat olacak ki bir daha kimse böyle bir olay yaşadığında susmayacak.Özellikle Eda (Ece) Hanım'la,Şevval (Sam) Hanım, Onur (Tuna) Bey, Sevda (Erginci) Hanım, Gün (Akıncı) Bey bana destek olduklarını söylediler zaten. Hem ekip arkadaşlarım hem de bütün oyuncularımız beni destekliyor bu konuda.

"SEKTÖRDE TACİZ YAYGIN AMA SESSİZLİK VAR"

Yaşadığı olay sonrası sete gitmeyen genç kadın, setlerde tacizin çok yaygın olduğuna dikkat çekti: “Arkadaşlarımız tacize maruz kaldığı zaman, korkup susuyorlar. ‘Karşımızdaki oyuncu, hukuki yollara başvursak da onalar lehine kararlar verilir’ diyorlar. ‘Oyuncular ünlü olduğu için iftira atmakla suçlanırız’ diye düşünüyorlar. Ama ben bunu dile getirdikten sonra Talat Bulut’la daha önceden sorun yaşayan başka kadınlarla da tanışmış oldum, onlar da korktukları için sustuklarını söylediler. Karşımızdaki oyuncu olabilir ama bundan sonra kimsenin susmasını istemiyorum. Kadın olduğumuz için bunların başımıza gelmesine sessiz kalmayalım.”