Abone Ol

Tacize inanmayan öğretmen, intihar girişiminde bulunan öğrenciye: Sen Azgınsın dedi!

Muğla’da okul yönetiminin tacize uğradığına inanmayarak kendisini suçlaması üzerine intihar girişiminde bulunan 14 yaşındaki kız çocuğuna müdür yardımcısının, “Sen azgınsın” diyerek tokat attığı ortaya çıktı.

Tacize inanmayan öğretmen, öğrencisine sen azgınsın dedi!

Ne olmuştu?

Muğla’nın Milas ilçesinde M.S. adlı erkek öğrencinin sözlü ve fiziksel tacizine maruz kalan Olcay K., geçen nisan ayında okul müdürü tarafından odasına çağrıldı.

Olcay, M.S.’nin kendisini dövdüğü iddiasının sorulması üzerine taciz olayını anlattı.

Ancak okul yönetimi, tacize inanmadı ve Olcay'ı suçladı.

Annesi ile bir kez daha okul yönetimi ile konuşmak üzere müdürün odasına giden çocuk, burada pencereden atlayarak intihar girişiminde bulundu.

Yoğun bakım servisine kaldırılan Olcay, hayati tehlikeyi atlatmayı başardı.

Diken'den Burcu Karakaş'ın haberine göre Olcay, savcılık ifadesinde olayı şöyle anlattı:

“M.S. sürekli beni taciz ediyordu. Bu durumu öğretmenlerime anlatarak şikayetçi oldum. M.S. hakkında herhangi bir disiplin işlemi yapılmadı. 2015 böyle bitti. 2016 yılında da sözlü tacizlerine devam etti. Bana, ‘Çok güzelsin, dokunabilir miyim?’ deyince kendisini itip dışarıya çıktım. Beni yakaladı ve bana tokat attı. Daha sonra okul müdürüne giderek kendisini dövdüğümü söyleyerek şikayetçi olmuş. Bir süre sonra okul müdürü beni odasına çağırdı. Bana, ‘Niye M.’yi dövdün’ dedi. Ben de olayı olduğu gibi anlattım.

Fakat okul müdürü ve müdür yardımcısı bana inanmadılar. Müdür yardımcısı F. bana, ‘Sen azgınsın’ diyerek tokat attı. M.S.’nin babası da, ‘Bu taciz olayını hiçbir yerde anlatma, yoksa seni döverim’ dedi. Odadan ağlayarak çıktım. Anneme olayı anlattım, beraber tekrar müdür beyin yanına gittik. Odada müdür yardımcısı F. de vardı. Müdür, ‘Dua edin çocuğunuzdan şikayetçi olmadılar, olsalardı şimdi burada polis olurdu’ dedi. Benim ile ilgili disiplin işlemleri yapacaklarını söylediler. Annem de, ‘Kızımın TEOG sınavları var, herhangi bir işlem yapmayın’ dedi. Ben bu esnada sinir krizine girmişim, ne yaptığımı hatırlamıyorum. Sadece pencereye yaklaştığımı hatırlıyorum.”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, müdür yardımcısı hakkında da suç duyurusunda bulunacak

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatı Ceren Şimşek, yalnızca okul müdürü hakkında işlem yapıldığını, Olcay K'ye tokat atan ve sözlü tacizde bulunan müdür yardımcısı hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

onedio