Abone Ol

Tacizden Hüküm Giyen Kişinin İlk Kez İsmi Açıklandı

Suudi Arabistan mahkemesi cinsel tacizden hüküm giyen bir kişinin isminin açıklanmasına karar verdi.

Tacizden Hüküm Giyen Kişinin İlk Kez İsmi Açıklandı

Mahkeme yetkililerinin verdiği karara göre, cinsel tacizden hüküm giymiş kişinin isminin açıklanıp ve ayıplanmasına karar verdiğini açıkladı.

Yerel basında çıkan haberlere göre mahkeme, hüküm giyen kişiyi bir kadına sözlü taciz etmekten suçlu buldu.

Medine Ceza Mahkemesi tarafından, sekiz ay hapis cezasına çarptırılan kişi bin 330 dolar (18 bin 300 Türk lirası) para cezasına çarptırıldığı da duyuruldu.

Suudi Arabistan’ın taciz karşıtı yasası, suçlu olanların adlarının ve cezalarının yerel gazetelerde yayınlanmasına izin verildi.

Mahkeme yargıçları, "Suçun ağırlığının ve toplum üzerindeki etkisinin" böyle bir adımı garanti edip etmediğine karar vermek zorunda kaldığını söylese de suçluların isimlerinin yayınlanması bazı kişiler tarafından “geciken bir karar” olarak adlandırıldı.

SUÇLULARA HAPİS VE PARA CEZASI

Suudi Arabistan’da 2018 yılında yürürlüğe giren yasada, cinsel suçlardan yargılanan kişilerin iki yıl hapis cezasına çarptırılacakları ve 27 bin dolara (373 bin Türk lirası) kadar para ödeyecekleri açıklanmıştı. Yasal adımlar karşısında Suudi Arabistanlı kadınlar yetkililerin tacizi durdurmak için yeterli çabayı göstermediklerini dile getirdi.

Çeviri

Odatv.com