Abone Ol

T24 Charlie Hebdo karikatürlerini sansürsüz yayınladı

T24 adlı bir haber sitesi, Charlie Hebdo dergisinin kapağında  Hz. Muhammed 'in tasvir edildiği son sayısının tümünü Türkçe olarak yayımladı. Sitede yer alan açıklamada "ifade özgürlüğü adına yayımlıyoruz" denildi.  

T24 Charlie Hebdo karikatürlerini sansürsüz yayınladı

Derginin kapağı dahil 16 sayfasının tamamı bir foto galeri olarak sitede yer alıyor.

T24 yönetiminin yazılı açıklamasında ise "Derginin içeriğini benimsemeyecek, inanç ve görüşlerine uygun bulmayacak kesimler olacağını biliyoruz. Ancak gazetecilik ve bilgi alma hakkı bütün dünyada merakla beklenen Charlie Hebdo dergisinin uğradığı saldırıdan sonraki ilk sayısını yayımlamayı bir hak ve görev olarak karşımıza koyuyor" deniyor.

İfade ve basın özgürlüğünün nefret, hakaret, aşağılama ve şiddete teşvik dışında bir sınırı olamayacağı da ifade edilen yazıda, "T24 ifade özgürlüğünü desteklemek ve teröre karşı dayanışma için derginin tam Türkçe metnini yayımlıyor" ifadeleriyle devam ediyor.

Cumhuriyet gazetesi Charlie Hebdo'nun bugünkü sayısından dört sayfalık bir seçkiyi bugünkü sayısıyla beraber basmış ve dağıtıma sürmüştü. Ancak seçkide Hz. Muhammed tasvirine yer verilen dergi kapağı bulunmuyordu.

Cumhuriyet gazetesinden iki köşe yazarı ise köşelerinde Charlie Hebdo'nun kapağına yer vermişti.

Diyarbakır'da bir mahkemeden çıkan kararda ise derginin kapağını yayınlayan internet sitelerinin ilgili bölümlerine erişimin engellenmesi kararı çıkmıştı.

Geçtiğimiz hafta Paris'teki Charlie Hebdo ofisine düzenlenen saldırıda ikisi polis 12 kişi Kouachi kardeşler tarafından öldürülmüştü. BBCTürkçe