Abone Ol

Sürtünmeyle gebe kalınır mı? Gökçen Erdoğan açıkladı

Ünlü Kadın doğum uzmanı Dr. Gökçen Erdoğan, kadınların en çok merak ettiği sorulara Youtube kanalında cevap veriyor.

Sürtünmeyle gebe kalınır mı? Gökçen Erdoğan açıkladı

Korunmasız seks dışında; sürtünerek, oral, anal veya diğer direkt vajina ve penisin etkileşime geçmediği aktivitelerle hamile kalınır mı?

Erkek, çıplak sürtünürken, oral seks veya diğer herhangi bir seks oyunu sırasında, vulvanın üzerine ya da yakınına boşalırsa, spermlerin vajinaya yüzmesi olası. Kendi başına yüzebilir ya da bulaşabilir.

Peki ya çıplak değilseniz? Pekala, spermler kumaştan geçebilir ve teknik olarak hamileliğe yol açması mümkün. Ancak iç çamaşırınız meniye bulanmışsa bile bu çok düşük bir olasılık.

Spermler genelde kumaşın içinden geçecek kadar güçlü olmadığı için kıyafet çok etkili bir bariyer. Özellikle iki partner de giyinikse ve spermin önünde birden fazla kumaş engeli varsa.

Ünlü Kadın ve Doğum hastalıkları uzmanı Dr. Gökçen Erdoğan en çok merak edilen sorulardan birine kendi Youtube kanalında cevap verdi.

İŞTE O VİDEO

GÖKÇEN ERDOĞAN KİMDİR?

Ankara’da hizmet veren Op. Dr. Gökçen Erdoğan'ın birincil uzmanlığı kadın hastalıkları ve doğum’dur.

Kendi ağzından Gökçen Erdoğan:

Cinsel terapi, ilişki terapisi ve aile terapisi alanlarında da ekibimle beraber hastalarımızı kabul ediyor, özellikle “vajinusmus” sorununun çözümünde çok fazla yol katettiğimizi gözlemliyorum...

Sağlıklı cinselliğin, sağlıklı toplumun yapı taşlarından biri olduğunu ikili ilişkilerde doğru iletişimin önemini anlatmayı adeta görev bildim.“Türkiye’nin cinsel kimliğinin oluşması ve oturması için sahiden çabalıyorum... Cinsel Sağlık Enstitüsü (CİSED) Başkan Yardımcısıyım ve hastaların yanlış kaynaklardan edindiği bilgilerden ötürü zor durumda kaldıklarını görüyorum, “Bugüne dek bilmiyordunuz, merak ediyordunuz, ama soramıyordunuz; fakat artık yalnız değilsiniz ben varım diyorum...

Bugün bu sayfada bana sorduğunuz soruların ve benim verdiğim yanıtların toplumda bir karşılığı var. Ben 2008 yılından bugüne, sayısız yayına çıktım ve bir amacım vardı. Bu yolda devam da ediyorum. Bilgime başvurulan hemen her yerde bulunmaya gayret ediyorum. Sayısız röportaj, makale, köşe yazısı… Bunların hepsi bugün geldiğimize sevindiğimiz yere gelmemiz içindi...yani artık konuşabiliyoruz..

Öğrenmek hiç biter mi, gelişimin sonu var mı? Elbette sürdürüyorum. Bir yandan akademik olarak Amerika York Üniversitesi MBA master bitirdim, bir taraftan Başkent Üniversitesi Halk Sağlığında Yüksek Lisansı tamamlıyorum, bir taraftan da Sosyal psikoloji alanında doktora yapıyorum, bunlar kendim için yaptıklarım, bir yandan da eğitimlerine destek amaçlı burs sağladığım tıp öğrencilerine mentorluk yapıyorum.

2012 yılında Ankara’da ‘Yılın İş kadını’ seçildim, girişimci ruhumla kadınları her konuda yüreklendirme konusunda adımlar atmak istiyorum ve buna özen gösteriyorum..

2013 yılında Gizli Kapaklı Şeyler kitabımla cinsel terapi hizmeti verdiğim kişilerin gerçek terapi öyküleri ve 2014 yılında Sırra Kalem kitabımla şaşırtan ve düşündüren gerçek yaşam öyküleri ile pek çok kadına ışık oldu. Vajinusmus başta olmak üzere tüm cinsel sorunların tespit, teşhis ve tedavisinde insan psikolojisini ve ilişki içi iletişimi uzun zamandır titizlikle incelemekteyim.

2016 yılında Belki Keşke Neyse ile 3. Kitabımı çıkardım... 2 ay sonra inşallah 4.kitabım da sizlerle buluşacak... Amacım sağlığına düşkün, en az sıkıntısı olduğunu bir yerlerde sorun olduğunu anlayabilecek kadar bilgi sahibi olan kadın Grubunu oluşturmak.

Gökçen Erdoğan Youtube Kanalı için tıklayın