Abone Ol

Devlet Suriyelilere maaş veriyor mu? Telefon faturaları ödeniyor mu?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Türkiye'de yaşayan Suriyeliler ile ilgili doğru kabul edilen yanlış bilgileri açıkladı.

Devlet Suriyelilere maaş veriyor mu? Telefon faturaları ödeniyor mu?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bunlar arasında "Suriyelilerin devletten maaş aldıkları, telefon faturalarını devletin ödediği, istedikleri üniversiteye sınavsız girdikleri, araçları için vergi ödemedikleri, seçimlerde oy kullandıkları, TOKi'den bedava ev alacakları ve memur olacakları" gibi yanıltıcı bilgilerin bulunduğunu ifade etti.

SURİYELİLERE VERİLEN KIZILAY KARTLARI

Yetkililer, Suriyelilere verilen Kızılay kartlarının üzerinde AB logosunun bulunduğunu ve bu logoların yer aldığı projelerin finansörlerinin AB üyesi ülkeler olduğunu, ankesörlü telefonlarda kullanılmak üzere dağıtılan kartların da aynı kapsamda AB tarafından finanse edildiğini kaydetti.

Devlet Suriyelilere maaş veriyor mu? Telefon faturaları ödeniyor mu? - Resim: 1

VERGİDEN MUAF ARAÇLAR TARTIŞMASI

Vergiden muaf araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu ile düzenlendiğini hatırlatan yetkililer, Suriyelilerin, araçları için vergi ödememeleri, sigorta yaptırmamaları ya da araçlarının muayeneye girmemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

TÜRK VATANDAŞLIĞI ŞARTI

Yetkililer, bir Suriyelinin oy kullanabilmesi, TOKİ'den ev sahibi olabilmesi ya da devlet memurluğuna girebilmesi için "Türk vatandaşlığı"nın temel şart olduğunu vurguladı.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ ŞARTLARI DEĞİŞMEDİ

Üniversiteye giriş konusunda da Suriyeli öğrencilere özel düzenleme yapılmadığına dikkati çeken yetkililer, Suriyelilerin de herhangi bir yabancı uyruklu öğrenci ile aynı haklara sahip olduğunu, "Türkiye bursları", "Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı" ya da yatay geçiş şartlarını sağlamadan üniversiteye giremeyeceklerini belirtti.