Abone Ol

Suriye'den Kiralanan Çocuklar Türkiye'de Zorla Dilendiriliyor

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy, köle tüccarlarının "İş bulacağız" diye Suriye'deki ailelerden kiraladığı çocukları Türkiye'de dilendirdiğini açıkladı.

Suriye'den Kiralanan Çocuklar Türkiye'de Zorla Dilendiriliyor

Yaşanan iç savaşın bugüne kadar gün yüzüne çıkmayan başka bir acı tablosu İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy tarafından gözler önüne serildi.

Suriye uyruklu vatandaşların savaş sonrası doğan kimliksiz çocukları Türkiye'de zorla dilendirip çocuk köle ticaretinde kullandığını anlatan İlay Aksoy, vicdanları kanatan 'Köle Çocuk Ticareti' hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2017 yılında Suriyeli bir çocuğun polise yaptığı şikayet sonunda ortaya çıkan şebekenin, yüzlerce Suriyeli çocuğu işkence ederek dilendirdiği ve bu olayın mahkeme tutanaklarına geçtiğini belirten İlay Aksoy, "Burada korkunç bir dram var. Suriye uyruklu vatandaşlar, kendi ülkelerinde savaş sonrası doğan kimliksiz çocukları sınırdan kaçak yollarla Türkiye'ye getiriyor ve onlara işkence yaparak dilendiriyor. Ben mahkeme tutanaklarını okuduğumda kanım dondu. Bu çocuklar büyüyünce suça teşvik edilecek. Bu olay artık Türkiye'nin iç güvenlik meselesi olmuştur ve bu konuda ciddi adımlar atılmalıdır." dedi.

ÇOCUKLARI AİLELERİNDEN KİRALIYORLAR

İlay Aksoy, Suriyelilerin yaptığı köle ticareti detaylarını mahkeme tutanaklarına dayanarak şöyle anlattı:

"Çocukları köle ticaretinde kullanan örgüt lideri Suriye'deki yoksul ailelere gidiyor ve çocuklarınızı 6 aylığına 200 lira para karşılığında bize verin onlara Türkiye'de iş bulalım ve size de her ay düzenli olarak para gönderelim diyorlar. Yoksul aileler de para karşılığı çocuklarını bu adama veriyor. Örgüt lideri topladığı bu çocukları grup liderine zimmetliyor. Grup liderinin 5 tane yardımcısı var. Çocuklar 5 gruba ayrılıyor ve yardımcılara zimmetleniyor.

Grup liderinin yardımcıları bu çocukları depolarda, kötü yerlerde barındırıyor. Bir de saha elemanları var. Saha elemanları her sabah 7'de bu depolara geliyor ve çocukları toplayıp şehrin belli yerlerine koyuyor. Çocukların buralarda dilenmesini sağlıyor ve çocukların para saklamaması için her 2 saatte bir gelip paralarını topluyor. Eğer bir çocuk 300 liranın altında para getirirse o çocuk grup lideri tarafından dövülüyor, işkenceye maruz bırakılıyor. Bunu çocukların polislere verdiği ifadelerden anlıyoruz. Çok para getiren çocuklar çeteler arası satılıyor."

Sümeyra Kırca / Yeniçağ