BBC_ Feras Kelani yazıyor
Bu Dalaal'ın oğlunu son görüşü oldu. Onu götüren silahlı adamlarca vurulduğunu söylüyor.
Mahna, Suriye'de azınlıkta bulunan ve geçen hafta artan mezhep temelli şiddet olaylarında hedef alınan Alevi azınlıktan.
"Herkes oğlumun diyabeti ve anemi hastası olduğunu biliyordu. Geçinmek için elinden geleni yapıyordu."
Haberin başlığını atlayın ve okumaya devam edinYargısız infazlar'
Şam yönetimi geçen hafta, kendisi de bir Alevi olan ve rejiminde bu mezhebin üyelerine ağırlık veren devrik lider Beşar Esad'a bağlı güçlerin büyüyen isyanına karşılık olarak bölgede operasyon başlattı.
Şiddet olayları, kıyı kasabası Cebele'de 13 güvenlik görevlisinin pusuya düşürülüp, öldürülmesinden sonra arttı.
Türkiye'deki Aleviler Suriye'de yaşananları nasıl izliyor?
Suriye'de infazlara tanık olan Aleviler arasında dehşet ve korku hakim
Fotoğraf altı yazısı,Evlerinden kaçan insanlar, dağlarda yaşıyor.
Sünni İslamcıların liderliğindeki hükümete bağlı silahlı güçler, o saldırıdan sonra özellikle Alevi topluluklarını hedef alan intikam cinayetleri işlemekle suçlanıyor.
BM İnsan Hakları Ofisi'ne göre sonraki dört gün boyunca, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu aileler topluca öldürüldü.
Çarşamba günü bir BM Sözcüsü, şu ana dek 111 sivilin öldürülmesini teyit ettiklerini fakat asıl sayısının çok daha fazla olduğuna inanıldığını söyledi.
Sözcü ayrıca, vakaların birçoğunun yargısız infazlar olduğunu vurguladı.
Fotoğraf altı yazısı,BBC ekibi bölgeye gelirken, dumanlar yükseliyordu ve yol tıkanmıştı.
Otoyolda giderken, mermilerle delik deşik olmuş bir araca rastlıyoruz. İçinde kaç kişinin öldüğü ve kimler oldukları belirsiz.
Fakat bu aracın içinden herhangi bir insanın sağ çıkabileceğini düşünmek zor.
Fotoğraf altı yazısı,Bu araçta kimlerin olduğunu tespit etmek zor ama büyük ihtimalle öldürüldüler.
Bu uluslararası yolda "eski rejimin kalıntıları" diye tanımlanan güçlerce düzenlenen saldırı ve Alevilere yönelik intikam cinayetlerinden sonra sukünet sağlanmış ve olayların izleri temizlenmiş.
Fakat Suriye Savunma Bakanlığı'na bağlı güçlerin eşlik ettiği ziyarette onlarca cesedin halen çalılık alanlarda ve toplu mezarlarda olduğuna tanıklık ettik.
Güvenlik için dağlara kaçış
BBC'ye konuşan güvenlik kaynakları, Cebele'deki saldırının arkasındaki Esad yanlılarının hepsinin öldürülmediğini söyledi.
Şam yönetimine göre, ülke genelinden çok sayıda güvenlik gücü bölgeye ulaşana dek bu kişiler dağlara sığınmayı başardılar.
Lazkiye kırsalındaki Baniyas'a konuşlandırılan yeni yönetime bağlı askerlerden Mahmud el Haik "Hepsi bu köylerden" diyor.