Abone Ol

Sur'da Türkün gücünü göreceksiniz yazısı

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eşbaşkan Fırat Anlı, 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan merkez Sur İlçesi'ne giderek incelemelerde bulundu.

Sur'da Türkün gücünü göreceksiniz yazısı

Fotoğraflar için tıklayın...

Kışanak ve Anlı, buradaki vatandaşlarla görüşürken, bir evin dış duvarına, siyah boyalarla Türk Bayrağı ile 3 hilal çizilirken, 'Türk'ün gücünü göreceksiniz' yazıldığı görüldü.

Belediye eş Başkanları; Gültan Kışanak, Fırat Anlı, HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, DBP İl Başkanı Ali Şimşek, HDP İl Eş Başkanları Ömer Önen ve Gülşen Özer ile birlikte, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Sur İlçesi'nde giderek, Hasırlı Mahallesi'nde incelemede bulundu.

Çatışmalar nedeniyle tarihi Kurşunlu Camii dış duvarlarının büyük ölçüde tahrip olduğu görüldü. Kurşunlu Camii dış duvarının sokağa çıkma yasağından önce de birçok kurşuna hedef olduğu, ancak bu kez cami duvarına isabet eden kurşun sayısının arttığı, tarihi caminin dış duvarının yıkıldığı görüldü. Sokakta bulunan evlerin büyük bölümünün camlarının kırıldığı, evlerin dış duvarlarında çok sayıda kurşun izi olduğu gözlendi. Mahalle sakinleri, 4 gün boyunca temel insani ihtiyaçlardan yoksun bırakıldıklarını, elektrik ve sularının kesik olduğunu belirtti.

Siyah boyalarla ters ve düz olmak üzere 2 Türk Bayrağı ile 3 hilal çizilirken, 'Allah cc her şeye yeter... Esedullah, tim' ve 'Türk'ün gücünü göreceksiniz' yazıldığı görüldü.


"KURŞUNLU CAMİİ'Nİ KURŞUNLAYIP KAPISINI KIRDILAR"

Diyarbakır'ın MERKEZ Sur İlçesi'nde PKK'ya yönelik düzenlenen ve çatışmaların çıktığı sırada mermilerin hedefi olan Kurşunlu Camii'nin büyük hasar gördüğü, duvarına çok sayıda mermi isabet ettiği, avlu kapısı ve duvarının da yıkıldığı belirlendi. İlçede dört gün sonra evlerinden çıkanlar, kapı, pencere ve duvarlarını onarmaya çalıştı. Sur İlçesi 4 gün sonra ilk kez kepenkleri açarken kopan elektrik hatlarının yerine yenisini çekmeye çalıştı.

CHP HEYETİ İNCELEME YAPTI

CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcıları Şerif Doğru ve parti yöneticileri, çatışmaların yoğun olduğu Hasırlı ve Dabanoğlu Mahalleleri'nde inceleme yaptı. CHP heyeti, burada vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinledi. Çatışmaların yaşandığı noktalarda yerinde tespitler yapan İl Başkan Yardımcısı Şerif Doğru, CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirildiklerini belirterek, "Daha önce Silvan ve Bismil ilçesindeki olaylardan sonra incelemelerde bulunmuştuk. Bugün de yasakların kalkmasının hemen ardından Sur ilçemizdeyiz. Buradaki vatandaş ve esnafla görüşüyoruz. Sokaklardaki bütün duvarlarda mermi izlerini hep beraber gördük. Kurşunlu Camii duvarının hedef tahtası haline getirildiğini gördük. Duvarlara, insanları tahrik eden ırkçı slogan ve sözler yazıldığına tanık olduk. İncelemelerimizi tamamladıktan sonra Silvan, Bismil ve Sur ilçelerimizle ilgili hazırladığımız raporu genel merkezimize gönderip kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

DHA