Abone Ol

Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor Taraftarı Sokaklara Döküldü

26 yıl sonra Süper Lig'e Yükselen Adana Demirspor'un taraftarı, tam kapanma sürecine rağmen kendini sokaklara attı.

Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor Taraftarı Sokaklara Döküldü

TFF 1. Lig'de 34. ve son hafta maçında deplasmanda Menemenspor'u 4-1 mağlup eden Adana Demirspor, şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldi. Tuzlaspor'u 2-1 mağlup eden GZT Giresunspor da Süper Lig'e yükselen ikinci takım oldu.
TFF 1. Lig’in 34. hafta maçında Menemenspor’a konuk olan Adana Demirspor, rakibini 4-1 mağlup ederek ligi zirvede tamamladı ve 26 yıl sonra Süper Lig’e yükseldi.

Tuzlaspor, sahasında karşılaştığı GZT Giresunspor’a 2-1’lik skorla mağlup oldu. Bu sonuçla Giresunspor, Adana Demirspor'un ardından Süper Lig’e yükselen ikinci takım oldu.

Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor Taraftarı Sokaklara Döküldü - Resim: 1

44 yıl sonra Süper Lig’de

1970-1971 sezonunda Süper Lig’e yükselen yeşil-beyazlılar, 6 yıl burada mücadele ettikten sonra 1977’de alt lige düştü. Karadeniz temsilcisi, 1977’de düştüğü alt ligde 44 yıl mücadele etti. Giresunspor, bu sezon etkili performansı ile 44 yıllık Süper Lig hasretine son vermiş oldu.

Adana Demirspor'un 26 yıl sonra gelen şampiyonluğu kentte coşkuyla kutlandı

TFF 1. Lig’in 34’üncü haftasında Adana Demirspor, Menemenspor’u 4-1 yenerek 70 puanla şampiyonluğa ulaştı. 1994-1995 sezonundan bu yana süper lig özlemi çeken Adana Demirspor, 26 yıl sonra tekrardan süper lige çıktı.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte, Adana Demirspor taraftarları 26 yıllık özlemi kutlamak için sokağa döküldü. Kentin birçok noktasında kutlama yapan taraftarlar, meşaleleri yakıp tezahüratlarda bulundu. Taraftarlar davul eşliğinde halay çekip takımlarının şampiyonluğunu kutladı.

Kent genelinde taraftarlar grupları araçlarını bayraklarla süsleyerek kent genelinde sevinç turları attı. Binlerce taraftar sokağa dökülerek şampiyonluğunu kutlamaya devam etti.

Süper Lig'e yükselen Adana Demirspor Taraftarı Sokaklara Döküldü - Resim: 2